Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HLB De Groene Vlieg nieuwkomer op Campus Dronten

Een van de laboratoria, de Groene Vlieg Bio Diagnostic, welke naast het onderzoeksinstituut HLB resorteert onder de HLB groep is per 1 januari 2016 verhuisd naar het Aeres Bedrijven Centrum in Dronten. De verhuizing is een bekrachtiging van de samenwerking met CAH Vilentum. De betrokken partijen werken zo nog nauwer samen op het gebied van onder meer product- en kennisontwikkeling, onderzoek en het gebruik van faciliteiten.

CAH Vilentum wil in het kader van het praktijkleren van de hogeschool intensiever samenwerken met het werkveld. Doel hiervan is: samen opleiden, kennis ontwikkelen, vakkundige mensen afleveren voor de arbeidsmarkt en gebruik maken van de kennis uit het werkveld in het onderwijs. De samenwerking met het HLB is daar een goed voorbeeld van. Beide partijen zijn toe aan een volgende stap en maken een verdere verdieping. Studenten van onder meer de studies Tuin- en akkerbouw, Toegepaste biologie, maar ook Bedrijfskunde & agribusiness zullen opdrachten en onderzoeken uitvoeren voor het HLB.
Het HLB wil onder andere in de buurt van de hogeschool demovelden aanleggen samen met studenten. Zo zijn ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen ze de theorie direct in de praktijk toepassen.

Innovatief onderzoek
Niet alleen binnen het onderwijs levert de samenwerking meer verdieping op, ook binnen de onderzoekstak van de hogeschool wordt samengewerkt met de volgende lectoraten: Precisielandbouw, Beweiding, Duurzaam bodembeheer, Ondernemerschap, Vitale agribusiness en Aardappelketen & Sectorinnovatie.
CAH Vilentum past de opgedane kennis toe in het onderwijs waardoor het studieprogramma wordt verrijkt met actuele kennis- en onderzoekservaringen.
De samenwerking tussen HLB en CAH Vilentum is een mooi voorbeeld van wederzijdse versterking van onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven, waarbij het kennisniveau van de betrokken partijen toeneemt.

HLB/De Groene Vlieg Diagnostics
De Groene Vlieg Bio Diagnostics maakt onderdeel uit van de HLB Groep. De HLB Groep bestaat uit HLB research & consultancy in agriculture, De Groene Vlieg Bio Diagnostics en De Groene Vlieg Bio Control en is gevestigd op drie locaties in Nederland (Wijster, Dronten en Nieuwe Tonge).
De HLB Groep ontwikkelt voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en past deze toe in de gehele agroketen. Deze unieke combinatie van nauwkeurig onderzoek , praktische diagnoses en adviezen met aantoonbare meerwaarde draagt bij aan een efficiƫnte en duurzame landbouw. Hierdoor wordt de nieuwste kennis praktisch toegepast voor boer en tuinder.

CAH Vilentum is met ruim 2000 studenten een ondernemende hogeschool met een groot aanbod groene hbo-studies.

Meer informatie:
CAH Vilentum
Martin Duijkers
E: m.duijkers@cahvilentum.nl

HLB
Janny Peltjes
E: j.peltjes@hlbbv.nl
Publicatiedatum: