Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Populairste agrarische apps 2015

AgroApps heeft voor het derde jaar op rij de top vijf van meest populaire apps samengesteld. De vijf apps die beschreven worden, zijn het vaakst gedownload op AgroApps.nl in 2015. De apps zijn voornamelijk afkomstig uit de categorie algemeen. In 2015 heeft de veehouderij sector qua apps erg goed geboerd. Van de nieuw gelanceerde apps kwam het merendeel uit deze sector. Echter voor een top vijf notering is het nog te vroeg. Uniform staat op plaats negen. Grimme Tools, de meest gedownloade app uit de categorie mechanisatie, staat slechts op de 19de plaats.



Nummer 1: GPS gebied opmeten
Voor de agrariƫr is GPS gebied opmeten met uitstek de meest populaire app in 2015. Dankzij deze app is het mogelijk om eenvoudig verschillende afstanden, hoeken en oppervlakten van verschillende percelen op te meten. Het opmeten kan op twee manieren, namelijk via een Google Earth kaart of realtime via de GPS van uw smartphone.

Nummer 2: Landleven aan Zee
Landleven aan Zee is de meest populaire landbouw game van het jaar 2015. Landleven aan Zee is de online boerderij game van Funplus. Het spel is speciaal opnieuw ontworpen voor de mobiel. Deze app bevat alle bekende eigenschappen van de boerderij. Ga er maar eens voor zitten op een regenachtige dag.

Nummer 3: Buienalarm
Aflopen jaar op nummer twee, nu stuivertje gewisseld met Landleven. Buienalarm waarschuwt je voor naderende buien, gebaseerd op jouw eigen of ingestelde locatie

Nummer 4: Agro Weather App
Speciaal voor de agrarische sector is de OCi Agro Weather app ontwikkeld. De app geeft informatie om te bepalen wanneer je het land onder andere het beste kunt bemesten of beregenen. Voor de veehouderij zijn er toepassingen in verwerkt om het welzijn van dieren te optimaliseren. Voorbeeld hiervan is hittestress

Nummer 5: BASF onkruiden
De onkruiden app is een ondersteuning om akker onkruiden en grassen die onlosmakend met de Nederlandse landbouw verbonden zijn te herkennen. Per onkruid worden er afbeeldingen weergegeven in verschillende ontwikkelingsstadia. Dit wordt aangevuld met informatie over de uiterlijke kenmerken van de plant en de standplaats.
 
Publicatiedatum: