Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meest innovatieve concepten op Fruit Logistica

FInish en WUR subsidieert ICT in versketens

LEI Wageningen UR nam vorige week via FInish deel aan de Fruit Logistica beurs. FInish is een Europees subsidieprogramma dat softwareoplossingen financiert om internet-gebaseerde innovatie in versketens te stimuleren. Op de beurs presenteerden de drie meest innovatieve deelnemers aan dit project zich en het LEI begeleidt twee daarvan: Sur+ en Purveyance.

Purveyance wil in 2020 de standaard zijn in kwaliteitsrapportage. Door slimme tracking technologie te combineren met de kracht van big data willen ze het inzicht in de hele productieketen van groente en fruit vergroten, de productkwaliteit aan het einde van de keten stimuleren, en daarmee voedselverspilling verminderen. Sur+ richt zich op het verminderen van voedselverspilling en voedselarmoede. Met een app koppelen zij het aanbod van niet verkocht voedsel van voedselproducenten aan de vraag van voedselbanken, zodat deze overproductie een nuttige bestemming krijgt.

De Fruit Logistica is een toonaangevende beurs voor de internationale groente- en fruitsector. Het evenement vindt plaats van 3 tot 5 februari a.s. in Berlijn. Sur+, Purveyance en de derde prijswinnaar van de'FInish future prize for ICT in the fresh supply chain' , Tsenso, presenteren zich op 4 februari van 10-11 uur op de Tech Stage (7.1c, B-08).

Bezoek voor meer informatie de FInish stand (Hall 21 / F-04) of neem contact op met Cor Verdouw via 0317-484752.

Publicatiedatum: