Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Reacties op nieuwe Greenery CEO unaniem positief

"Een pré dat Steven uit de eigen gelederen komt"

Tholen - De reacties op de benoeming van Steven Martina als CEO van The Greenery lijken unaniem positief. Met name het gegeven dat hij 'groot' is geworden binnen de club, lijkt voor klanten en leveranciers een pré na zijn voorgangers, die voornamelijk van buitenaf werden gehaald. Daarnaast worden zijn contactuele vaardigheden geroemd. In de wandelgangen werd hij al vaker als toekomstig directeur getipt.

Commissionair Corrie Hofs Verweij:
"Eindelijk een directeur die zich zelf van de onderste traptrede naar de hoogste traptrede is geklommen, super", zo reageert commissionair Corrie Verheij-Hofs van Hofs Fruit Company. "Ik ben alleen maar positief over hem."

"Steven is bij Anton van Garderen in de blauwe bessen begonnen en ik ken hem al 22 jaar. Ik ben zelfs op zijn bruiloft geweest, dus ik kan wel zeggen dat ik hem goed ken", zo vervolgt Corrie. "Het is een goede zaak dat iemand van binnen de eigen gelederen is aangesteld. Dat hebben we de afgelopen jaren wel gemist. En dat hij jong, lang en zwart is, vind ik een verademing."

"Steven is een mensenmens, praat met iedereen, is commercieel en sluw in de goede zin van het woord. Ik vraag hem al twee jaar wanneer ik hem directeur mag noemen, dus het is voor mij geen verrassing. Ik ben ervan overtuigd dat hij de telers binnenboord kan houden."

Tomatenteler Peter Duijvestijn
Ook tomatenteler Peter Duijvestijn noemt het een pré dat Steven uit de eigen gelederen komt. "Hij weet hoe de AGF-sector en het retailkanaal werkt. Anderzijds hoeft het voor een goede CEO misschien niet uit te maken wat hij verkoopt. Belangrijker vind ik het dat hij een verbinder is. In de tuinbouw is samenwerking noodzakelijk. Naar mijn idee heeft hij dat wel in zich. Hij is toch de drijvende kracht achter het succes van de zachtfruittak van The Greenery van de laatste jaren."

Of Steven de kikkers (telers) binnenboord kan houden, is volgens Peter niet de vraag. "De structuren zijn hard aan het veranderen. Bij voldoende betrokkenheid van de telers kan het veranderingsproces de juiste uitwerking hebben, waardoor iedereen de toegevoegde waarde van The Greenery in de keten inziet."

Ad Klaassen, GroentenFruit Huis
Ook Ad Klaassen van GroentenFruit Huis denkt dat The Greenery een goede CEO heeft aangesteld. "Ik ken hem al jaren en heb hem leren kennen als een fijne vent. Hij kent de organisatie en de producenten en is vertrouwd met de sector. Voor de stabiliteit, de kennis, het draagvlak en de continuïteit van het bedrijf lijkt me dat heel belangrijk."

Steven was eerder bestuurslid van Frugi Venta, maar trad af toen Frugi Venta en DPA samen gingen in GroentenFruit Huis. Als belangrijkste eigenschap noemt Ad de verbindende capaciteiten van Steven. "Die zal hij in moeten zetten, zowel intern als met de telers. Je kunt tenslotte hard werken, maar uiteindelijk is veel afhankelijk van het verbindende element binnen je organisatie. Ik acht hem daartoe in staat en het bestuur zal dat vertrouwen ook hebben."


Publicatiedatum: 23-2-2016
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-9-2017 Fyffes krijgt opnieuw meer tijd van ETI
19-9-2017 Klassendag Poeldijk op ABC Westland
19-9-2017 "GlobalGAP GRASP helpt om sociale onderwerpen aan te pakken"
18-9-2017 "De snelle groei van de afgelopen drie jaar heb ik niet eerder meegemaakt"
18-9-2017 Greenyard USA opent nieuwe logistieke faciliteit
18-9-2017 Oregon Potato op overname pad
15-9-2017 Ardo-telers gebruiken gezuiverd afvalwater voor irrigatie
15-9-2017 Schulp Vruchtensappen wint Ondernemersprijs Stichtse Vecht 2017
15-9-2017 Dole terug naar de beurs
15-9-2017 Eerste grondsteen nieuw hoofdkantoor Eosta gelegd
15-9-2017 17 september Dag van de Landbouw in Vlaanderen
15-9-2017 Van Gelder slaat 9 oktober eerste paal nieuwbouw
15-9-2017 Aartsenfruit bestaat 110 jaar
14-9-2017 Groentehandel D. de Vries stapt met overname Corn. Verheij ook in het fruit
14-9-2017 Faillissement Foxfruit
14-9-2017 "Onze Groothandelsmarkt in een kerk? Dat is toch om te lachen?"
14-9-2017 "We zijn druk bezig met het opstarten van programma's vanaf Turkije"
13-9-2017 Twijfels over besluit heropbouw Großmarkt München
13-9-2017 Dit is hoe de AGF sector op weg kan naar Operational Excellence
12-9-2017 "Kaki's zijn een echte omzetmaker voor retailers"