Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Reacties op nieuwe Greenery CEO unaniem positief

"Een pré dat Steven uit de eigen gelederen komt"

Tholen - De reacties op de benoeming van Steven Martina als CEO van The Greenery lijken unaniem positief. Met name het gegeven dat hij 'groot' is geworden binnen de club, lijkt voor klanten en leveranciers een pré na zijn voorgangers, die voornamelijk van buitenaf werden gehaald. Daarnaast worden zijn contactuele vaardigheden geroemd. In de wandelgangen werd hij al vaker als toekomstig directeur getipt.

Commissionair Corrie Hofs Verweij:
"Eindelijk een directeur die zich zelf van de onderste traptrede naar de hoogste traptrede is geklommen, super", zo reageert commissionair Corrie Verheij-Hofs van Hofs Fruit Company. "Ik ben alleen maar positief over hem."

"Steven is bij Anton van Garderen in de blauwe bessen begonnen en ik ken hem al 22 jaar. Ik ben zelfs op zijn bruiloft geweest, dus ik kan wel zeggen dat ik hem goed ken", zo vervolgt Corrie. "Het is een goede zaak dat iemand van binnen de eigen gelederen is aangesteld. Dat hebben we de afgelopen jaren wel gemist. En dat hij jong, lang en zwart is, vind ik een verademing."

"Steven is een mensenmens, praat met iedereen, is commercieel en sluw in de goede zin van het woord. Ik vraag hem al twee jaar wanneer ik hem directeur mag noemen, dus het is voor mij geen verrassing. Ik ben ervan overtuigd dat hij de telers binnenboord kan houden."

Tomatenteler Peter Duijvestijn
Ook tomatenteler Peter Duijvestijn noemt het een pré dat Steven uit de eigen gelederen komt. "Hij weet hoe de AGF-sector en het retailkanaal werkt. Anderzijds hoeft het voor een goede CEO misschien niet uit te maken wat hij verkoopt. Belangrijker vind ik het dat hij een verbinder is. In de tuinbouw is samenwerking noodzakelijk. Naar mijn idee heeft hij dat wel in zich. Hij is toch de drijvende kracht achter het succes van de zachtfruittak van The Greenery van de laatste jaren."

Of Steven de kikkers (telers) binnenboord kan houden, is volgens Peter niet de vraag. "De structuren zijn hard aan het veranderen. Bij voldoende betrokkenheid van de telers kan het veranderingsproces de juiste uitwerking hebben, waardoor iedereen de toegevoegde waarde van The Greenery in de keten inziet."

Ad Klaassen, GroentenFruit Huis
Ook Ad Klaassen van GroentenFruit Huis denkt dat The Greenery een goede CEO heeft aangesteld. "Ik ken hem al jaren en heb hem leren kennen als een fijne vent. Hij kent de organisatie en de producenten en is vertrouwd met de sector. Voor de stabiliteit, de kennis, het draagvlak en de continuïteit van het bedrijf lijkt me dat heel belangrijk."

Steven was eerder bestuurslid van Frugi Venta, maar trad af toen Frugi Venta en DPA samen gingen in GroentenFruit Huis. Als belangrijkste eigenschap noemt Ad de verbindende capaciteiten van Steven. "Die zal hij in moeten zetten, zowel intern als met de telers. Je kunt tenslotte hard werken, maar uiteindelijk is veel afhankelijk van het verbindende element binnen je organisatie. Ik acht hem daartoe in staat en het bestuur zal dat vertrouwen ook hebben."


Publicatiedatum: 23-2-2016
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-3-2018 Argos neemt 'the sky is the limit' letterlijk
21-3-2018 HelloFresh verwacht dit jaar winstgevend te zijn
21-3-2018 "Combinatie AGF- en paddenstoelentak werkt perfect"
21-3-2018 Seizoensstart 2018 Coöperatie Hoogstraten
20-3-2018 VMP start eigen loods in Poeldijk
19-3-2018 Camposol Trading Europe sleept Europese prijs in de wacht
16-3-2018 Spanje: recordseizoen voor Anecoop
16-3-2018 Levarht partner van Tomatoworld
14-3-2018 Avocadomarkt Dubai in kinderschoenen
14-3-2018 Paprikatelers op bezoek bij Novifarm
14-3-2018 "Seizoen als dit niet eerder meegemaakt"
13-3-2018 “Grieken betalen hoofdprijs voor groenten en fruit”
13-3-2018 Grote investeerders kopen en verkopen aandelen Fresh Del Monte Produce
13-3-2018 Ondernemers lanceren ambitieus platform Verspilling is Verrukkelijk
13-3-2018 Eerste fysieke mijlpaal duurzaam energiesysteem Nieuw Reijerwaard
12-3-2018 “We willen naast Duitse groothandels ook retail gaan bedienen”
9-3-2018 Verse AGF wordt belangrijkste activiteit voor Bonduelle
9-3-2018 Hogere citrusprijzen positief voor omzet Limoneira
9-3-2018 Zi-Com valt met de neus in de boter met IQF
9-3-2018 "Groothandelsmarkt Berlijn zou veel meer divers kunnen zijn"