Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brexit 'sprong in het duister' voor Britse AGF-sector

Tijdens een NFU-conferentie beschreef de secretaris van Defra, Liz Truss, de Brexit als een 'sprong in het duister' voor de Britse agrosector. Volgens Truss zijn de voordelen van de EU, met inbegrip van toegang tot de interne markt, veel groter dan de voordelen die het verlaten van de EU tot gevolg heeft. Aan de andere kant meende George Eustice, onderminister van Landbouw, dat Britse teeltbedrijven ook buiten de EU kunnen gedijen. De kern van zijn betoog is dat strenge EU-regels te veel druk op de Britse telers leggen. Het verlaten van de EU zou deze last kunnen verlichten.
 
Secretaris Truss voegde eraan toe dat "het jaar van de complicaties en risico's als gevolg van de onderhandelingen over de Brexit een afleiding kunnen zijn voor onze inspanningen om een ​​wereldwijde toonaangevende agrosector te ontwikkelen, die werkgelegenheid en groei naar het Verenigd Koninkrijk brengen." De overeenkomst die premier David Cameron met de EU sloot, is volgens haar "the best of both worlds" voor het Verenigd Koninkrijk.

Bron: telegraph.co.uk, fginsight.com
Publicatiedatum: