Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overstromingen Hongarije zetten meer dan 78.000 hectare blank

Als gevolg van langdurige regenval staat in Hongarije inmiddels 78.000 hectare onder water. Het grootste gedeelte betreft gras- en akkerland. In de komende dagen wordt nog meer regen verwacht en daarmee voor een verder stijgende waterspiegel. De grootste problemen doen zich voor in het stroomgebied van de Tisza, een rivier in het oosten van Hongarije.

Inmiddels stijgt het water ook in de Donau en het Balaton. De komende dagen wordt wederom een aanzienlijke hoeveelheid neerslag in het hele land verwacht, tussen de 30-40 mm in het zuiden en tussen de 20-25 mm in het centrale en noordelijke deel van Hongarije. Door de langdurige regenval is de bodem verzadigd. Dit vergroot de kans op verdere overstromingen met name in de provincies Jasz-Nagykun-Szolnok, Csongrad en Bekes. De overstromingen zullen gevolgen hebben voor de teelt van verschillende granen.

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: