Europeanen eten meer AGF, maar nog niet de aanbevolen hoeveelheid

De AGF-consumptie in EU-landen neemt toe maar voldoet nog steeds niet aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Uit cijfers van Freshfel blijkt dat in 2013 in de EU 341,28 gram AGF per hoofd van de bevolking werd geconsumeerd, een toename van 5,6% ten opzichte van het jaar 2012, maar nog altijd 2% onder het langjarig gemiddelde van de periode 2008-2012.

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt een dagelijkse AGF-inname van 400 gram per persoon aan. In 2013 werd deze aanbevolen hoeveelheid in slechts zes Europese landen gehaald. De gemiddelde AGF-consumptie lag in Europa op 188,6 gram fruit, (10% meer dan in 2012) en ongeveer 153,22 gram groenten (ongeveer 0,5% meer dan in 2012). 

De gegevens van de periode tussen 2008 en 2012 laten een toename in de consumptie van bananen (met 5%), druiven (met 3%) en uien zien. Peulvruchten en tomaten verloren aan populariteit. De consumptie van deze producten nam af met respectievelijk 14,3% en 7%.




Publicatiedatum :



Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018