Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europeanen eten meer AGF, maar nog niet de aanbevolen hoeveelheid

De AGF-consumptie in EU-landen neemt toe maar voldoet nog steeds niet aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Uit cijfers van Freshfel blijkt dat in 2013 in de EU 341,28 gram AGF per hoofd van de bevolking werd geconsumeerd, een toename van 5,6% ten opzichte van het jaar 2012, maar nog altijd 2% onder het langjarig gemiddelde van de periode 2008-2012.

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt een dagelijkse AGF-inname van 400 gram per persoon aan. In 2013 werd deze aanbevolen hoeveelheid in slechts zes Europese landen gehaald. De gemiddelde AGF-consumptie lag in Europa op 188,6 gram fruit, (10% meer dan in 2012) en ongeveer 153,22 gram groenten (ongeveer 0,5% meer dan in 2012). 

De gegevens van de periode tussen 2008 en 2012 laten een toename in de consumptie van bananen (met 5%), druiven (met 3%) en uien zien. Peulvruchten en tomaten verloren aan populariteit. De consumptie van deze producten nam af met respectievelijk 14,3% en 7%.



Publicatiedatum: