Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Europeanen eten meer AGF, maar nog niet de aanbevolen hoeveelheid

De AGF-consumptie in EU-landen neemt toe maar voldoet nog steeds niet aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Uit cijfers van Freshfel blijkt dat in 2013 in de EU 341,28 gram AGF per hoofd van de bevolking werd geconsumeerd, een toename van 5,6% ten opzichte van het jaar 2012, maar nog altijd 2% onder het langjarig gemiddelde van de periode 2008-2012.

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt een dagelijkse AGF-inname van 400 gram per persoon aan. In 2013 werd deze aanbevolen hoeveelheid in slechts zes Europese landen gehaald. De gemiddelde AGF-consumptie lag in Europa op 188,6 gram fruit, (10% meer dan in 2012) en ongeveer 153,22 gram groenten (ongeveer 0,5% meer dan in 2012). 

De gegevens van de periode tussen 2008 en 2012 laten een toename in de consumptie van bananen (met 5%), druiven (met 3%) en uien zien. Peulvruchten en tomaten verloren aan populariteit. De consumptie van deze producten nam af met respectievelijk 14,3% en 7%.




Publicatiedatum: 6-5-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Hulpje om druiven en cherrytomaten te snijden
18-7-2018 Steeds meer retailers maken de koppeling tussen kleur en groenten en fruit
17-7-2018 Finnen consumeren nog steeds meer vlees en melk dan groenten en fruit
16-7-2018 Franse Idyl levert bio-kruiden en dr. A. Vogel kruidenzout
13-7-2018 Listeria bacterie in diepgevroren groenten trekt de aandacht
12-7-2018 Canadese stad test geheim wapen tegen teken: knoflook
11-7-2018 Grapefruits: roze superfoodbommen
10-7-2018 BEHR maakt zich sterk voor gezonde voeding en beweging
9-7-2018 'Vervang koekjes door fruit tijdens vergadering"
9-7-2018 Sneeuwlaag in Hex River meer dan welkom
4-7-2018 Opening van twee nieuwe fietsroutes in Venlo
29-6-2018 Ierse doktoren beweren verloop Alzheimer te kunnen vertragen
28-6-2018 Check je groenten, check je fruit
28-6-2018 Kersen verminderen oxidatieve stress en ontstekingen
26-6-2018 Poolse voetbalfans krijgen advies fruit te eten in plaats van junkfood
25-6-2018 Zakjes voorgesneden sla ongezonder dan verse?
22-6-2018 Waarom eten mensen Řberhaupt groenten?
21-6-2018 Steeds meer basisscholen hebben een groenten- en fruitbeleid
20-6-2018 Lidl start met Nationale Groenten- en Fruitdag
20-6-2018 Asperges verminderen klachten fibromyalgie