Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Europeanen eten meer AGF, maar nog niet de aanbevolen hoeveelheid

De AGF-consumptie in EU-landen neemt toe maar voldoet nog steeds niet aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Uit cijfers van Freshfel blijkt dat in 2013 in de EU 341,28 gram AGF per hoofd van de bevolking werd geconsumeerd, een toename van 5,6% ten opzichte van het jaar 2012, maar nog altijd 2% onder het langjarig gemiddelde van de periode 2008-2012.

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt een dagelijkse AGF-inname van 400 gram per persoon aan. In 2013 werd deze aanbevolen hoeveelheid in slechts zes Europese landen gehaald. De gemiddelde AGF-consumptie lag in Europa op 188,6 gram fruit, (10% meer dan in 2012) en ongeveer 153,22 gram groenten (ongeveer 0,5% meer dan in 2012). 

De gegevens van de periode tussen 2008 en 2012 laten een toename in de consumptie van bananen (met 5%), druiven (met 3%) en uien zien. Peulvruchten en tomaten verloren aan populariteit. De consumptie van deze producten nam af met respectievelijk 14,3% en 7%.




Publicatiedatum: 6-5-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-1-2018 Avocadopit heeft kankerremmende eigenschappen
18-1-2018 Vers fruit ruim 28 procent duurder dan 10 jaar geleden
17-1-2018 Vruchtensappen verzadigen minder dan hele stukken fruit
17-1-2018 Britten houden van bananen en zachtfruit
16-1-2018 Roemenië: Fruitconsumptie overschrijdt die van varkensvlees
16-1-2018 Franse professor legt uit: met déze voeding voorkom je een depressie
15-1-2018 Fit op kantoor
15-1-2018 Kinderen leren gezond eten met de Leerstraat
12-1-2018 19 partners gaan bijdragen aan gezonder eetpatroon consumenten
12-1-2018 Boerenkool is een trendgroente
11-1-2018 "Het woord ‘lekker’ wordt de komende jaren minder relevant"
11-1-2018 ​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven ervan afhangt"
11-1-2018 Medicinale paddenstoelen de voedseltrend voor 2018
11-1-2018 'Voedingsapotheken' schrijven groenten en fruit voor
9-1-2018 'Hersenvoedsel' en koolhydraat-alternatieven dé foodtrends voor 2018
9-1-2018 Iedereen vleesvrij: Een ramp voor de volksgezondheid
9-1-2018 Aankoopbeslissingen van millennials
9-1-2018 Australische hardfruitexporteurs wordt geadviseerd te stoppen met IProdione
8-1-2018 Gezonde reisproviand op de 'Tag des Deutschen Apfels'
5-1-2018 Handtekeningen gevraagd voor voedselonderwijs op Horecava