Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Europeanen eten meer AGF, maar nog niet de aanbevolen hoeveelheid

De AGF-consumptie in EU-landen neemt toe maar voldoet nog steeds niet aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Uit cijfers van Freshfel blijkt dat in 2013 in de EU 341,28 gram AGF per hoofd van de bevolking werd geconsumeerd, een toename van 5,6% ten opzichte van het jaar 2012, maar nog altijd 2% onder het langjarig gemiddelde van de periode 2008-2012.

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt een dagelijkse AGF-inname van 400 gram per persoon aan. In 2013 werd deze aanbevolen hoeveelheid in slechts zes Europese landen gehaald. De gemiddelde AGF-consumptie lag in Europa op 188,6 gram fruit, (10% meer dan in 2012) en ongeveer 153,22 gram groenten (ongeveer 0,5% meer dan in 2012). 

De gegevens van de periode tussen 2008 en 2012 laten een toename in de consumptie van bananen (met 5%), druiven (met 3%) en uien zien. Peulvruchten en tomaten verloren aan populariteit. De consumptie van deze producten nam af met respectievelijk 14,3% en 7%.




Publicatiedatum: 6-5-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 In België meer fruit maar minder groenten geconsumeerd
18-4-2018 Salade in een handomdraai klaar met de 1-minute Salad Maker
17-4-2018 Depressief? Het zou weleens aan je voeding kunnen liggen
17-4-2018 Granaatappel werkt ontstekingsremmend
13-4-2018 Uitgiftepunt op hogeschool om groenten- en fruit consumptie te stimuleren
13-4-2018 Ziekenhuis kiest voor herstelbevorderend voedingsconcept
13-4-2018 ONVZ helpt verzekerden gezonder te leven met FoodFirst Network
12-4-2018 Groenten en fruit kunnen risico op oogziekte bijna halveren
11-4-2018 "Meeste mensen kunnen beter naar de groenteboer dan naar de apotheek"
11-4-2018 Cranberry is geen medisch hulpmiddel bij blaasontsteking
11-4-2018 Donderslaghoofdpijn na eten heetste peper ter wereld
10-4-2018 De 10 bewezen gezondheidsvoordelen van asperges
9-4-2018 Aminozuur asparagine kan rol spelen bij uitzaaiing kankercellen
6-4-2018 Canada: een van de grootste verspillers ter wereld
6-4-2018 AH wint tweede keer op rij Jaarprijs Goede Voeding
5-4-2018 Noorse supermarkten verkopen tonnen 'gezond snoep'
5-4-2018 In 2050 eet men meer groenten en minder vlees
5-4-2018 Negatief framen én benoemen van de norm: hogere fruitconsumptie
4-4-2018 Meer fruit, minder rimpels
4-4-2018 RLI: "Werk toe naar duurzame consumptiepatronen"