Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Brassica en kankerbescherming

Momenteel zijn onderzoekers aangewezen op onbetrouwbare informatie over eetpatronen om de effecten van voeding te analyseren en kanker te helpen voorkomen. Dit kan echter vervangen worden door een urinetest, die snel bepaalde stoffen kan detecteren in urine.  

Volgens onderzoekers aan het Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center in Washington, die de methode ontwikkelden, zal het onderzoekers helpen om nauwkeurig de beste antikankervoedingsmiddelen in kaart te brengen.

Voor hun onderzoek richten de onderzoekers zich op brassica, die beschermde kwaliteiten lieten zien tegen longkanker in een eerder onderzoek met meer dan 63.000 mensen. Deze namen deel aan een Singaporese Chinese gezondheid studie aan het National Institutes of Health's. Brassica zoals kool, spruiten, broccoli, bloemkool, pakchoi, en waterkers zijn de belangrijkste groenten in het Aziatisch dieet.

"We weten dat deze voedingsmiddelen goed zijn voor onze gezondheid en de tien minuten methode die we ontwikkeld hebben, zal de onderzoekers helpen om nauwkeurig te bepalen hoeveel van deze groente gegeten is," zegt de hoofdauteur van het onderzoek, Marcin Dyba, PhD, van Georgetown Lombardi.

Dyba zegt dat de urinetest de onderzoekers ook in staat stelt te onderzoeken welke stoffen uit de brassica de beste bescherming geven tegen kanker. Die bevindingen kunnen dan uitgetest worden op dieren en wanneer een stof een significante bescherming geeft tegen kanker, kan dit leiden tot krachtigere voedingsaanbevelingen of voedingssupplementen.

Bron: medicalxpress.com

Publicatiedatum: 1-4-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 Duitsers eten meer vers dan Fransen
20-9-2017 Huisarts prijst groenten aan bij RTL Late Night
20-9-2017 Den Haag deelt vrolijke groentendoosjes aan armlastige jeugd
20-9-2017 Het Vlaams Instituut Gezond Leven: Meer groenten, minder vlees
18-9-2017 "Voedingswetenschap moet anders"
18-9-2017 Israël: Rosj Hasjana goed voor 10% grotere AGF-afzet
14-9-2017 Sopropo heilzaam tegen diabetes en kanker
13-9-2017 Gekookt meer voedingsstoffen in tomaten en spinazie
12-9-2017 Waarom eten kinderen eigenlijk geen groenten?
12-9-2017 "Onderzoek naar bittere stof in witlof als mogelijk medicijn"
11-9-2017 "Deze groenten kun je beter niet eten als je wil afvallen"
11-9-2017 Healthy Food Congress: kloof tussen gezondheid en groente verder dichten
7-9-2017 VK: Hoge concentratie gewasbeschermingsmiddelen gevonden in Britse AGF voor kinderen
5-9-2017 Nieuwe Vlaamse campagne voor gezond snacken voor kinderen
5-9-2017 Misleiding bij Capri-Sun en Fruity Water
5-9-2017 Congres over effect gezonde voeding op gezondheid
31-8-2017 Is broccoli de sleutel tot anti-veroudering?
31-8-2017 VS: Kritiek op schoolfruitprogramma
30-8-2017 '70% supermarkt bestaat uit omstreden 'ultra processed foods'
29-8-2017 Drukbezette ouders sussen met knijpfruit hun geweten