Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Brassica en kankerbescherming

Momenteel zijn onderzoekers aangewezen op onbetrouwbare informatie over eetpatronen om de effecten van voeding te analyseren en kanker te helpen voorkomen. Dit kan echter vervangen worden door een urinetest, die snel bepaalde stoffen kan detecteren in urine.  

Volgens onderzoekers aan het Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center in Washington, die de methode ontwikkelden, zal het onderzoekers helpen om nauwkeurig de beste antikankervoedingsmiddelen in kaart te brengen.

Voor hun onderzoek richten de onderzoekers zich op brassica, die beschermde kwaliteiten lieten zien tegen longkanker in een eerder onderzoek met meer dan 63.000 mensen. Deze namen deel aan een Singaporese Chinese gezondheid studie aan het National Institutes of Health's. Brassica zoals kool, spruiten, broccoli, bloemkool, pakchoi, en waterkers zijn de belangrijkste groenten in het Aziatisch dieet.

"We weten dat deze voedingsmiddelen goed zijn voor onze gezondheid en de tien minuten methode die we ontwikkeld hebben, zal de onderzoekers helpen om nauwkeurig te bepalen hoeveel van deze groente gegeten is," zegt de hoofdauteur van het onderzoek, Marcin Dyba, PhD, van Georgetown Lombardi.

Dyba zegt dat de urinetest de onderzoekers ook in staat stelt te onderzoeken welke stoffen uit de brassica de beste bescherming geven tegen kanker. Die bevindingen kunnen dan uitgetest worden op dieren en wanneer een stof een significante bescherming geeft tegen kanker, kan dit leiden tot krachtigere voedingsaanbevelingen of voedingssupplementen.

Bron: medicalxpress.com

Publicatiedatum: 1-4-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-1-2018 Vers fruit ruim 28 procent duurder dan 10 jaar geleden
17-1-2018 Vruchtensappen verzadigen minder dan hele stukken fruit
17-1-2018 Britten houden van bananen en zachtfruit
16-1-2018 RoemeniŽ: Fruitconsumptie overschrijdt die van varkensvlees
16-1-2018 Franse professor legt uit: met dťze voeding voorkom je een depressie
15-1-2018 Fit op kantoor
15-1-2018 Kinderen leren gezond eten met de Leerstraat
12-1-2018 19 partners gaan bijdragen aan gezonder eetpatroon consumenten
12-1-2018 Boerenkool is een trendgroente
11-1-2018 "Het woord Ďlekkerí wordt de komende jaren minder relevant"
11-1-2018 ​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven ervan afhangt"
11-1-2018 Medicinale paddenstoelen de voedseltrend voor 2018
11-1-2018 'Voedingsapotheken' schrijven groenten en fruit voor
9-1-2018 'Hersenvoedsel' en koolhydraat-alternatieven dť foodtrends voor 2018
9-1-2018 Iedereen vleesvrij: Een ramp voor de volksgezondheid
9-1-2018 Aankoopbeslissingen van millennials
9-1-2018 Australische hardfruitexporteurs wordt geadviseerd te stoppen met IProdione
8-1-2018 Gezonde reisproviand op de 'Tag des Deutschen Apfels'
5-1-2018 Handtekeningen gevraagd voor voedselonderwijs op Horecava
4-1-2018 Voedingscentrum introduceert 'Kies Ik Gezond?í-app