Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brassica en kankerbescherming

Momenteel zijn onderzoekers aangewezen op onbetrouwbare informatie over eetpatronen om de effecten van voeding te analyseren en kanker te helpen voorkomen. Dit kan echter vervangen worden door een urinetest, die snel bepaalde stoffen kan detecteren in urine.

Volgens onderzoekers aan het Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center in Washington, die de methode ontwikkelden, zal het onderzoekers helpen om nauwkeurig de beste antikankervoedingsmiddelen in kaart te brengen.

Voor hun onderzoek richten de onderzoekers zich op brassica, die beschermde kwaliteiten lieten zien tegen longkanker in een eerder onderzoek met meer dan 63.000 mensen. Deze namen deel aan een Singaporese Chinese gezondheid studie aan het National Institutes of Health's. Brassica zoals kool, spruiten, broccoli, bloemkool, pakchoi, en waterkers zijn de belangrijkste groenten in het Aziatisch dieet.

"We weten dat deze voedingsmiddelen goed zijn voor onze gezondheid en de tien minuten methode die we ontwikkeld hebben, zal de onderzoekers helpen om nauwkeurig te bepalen hoeveel van deze groente gegeten is," zegt de hoofdauteur van het onderzoek, Marcin Dyba, PhD, van Georgetown Lombardi.

Dyba zegt dat de urinetest de onderzoekers ook in staat stelt te onderzoeken welke stoffen uit de brassica de beste bescherming geven tegen kanker. Die bevindingen kunnen dan uitgetest worden op dieren en wanneer een stof een significante bescherming geeft tegen kanker, kan dit leiden tot krachtigere voedingsaanbevelingen of voedingssupplementen.

Bron: medicalxpress.com
Publicatiedatum: