Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




HygiŽnische werkwijze bij gebruik schilmachine

Bij het bereiden van eet- en drinkwaren is hygiŽnisch werken een absolute voorwaarde om de veiligheid voor de consument te kunnen garanderen. Ook bij het schillen van asperges is een goede hygiŽne zeer belangrijk. Je† werkt immers met producten die snel kunnen bederven. Jeroen Lijkendijk van JFPT geeft tips over de aanpak.

Waar moet u als teler op letten?
Bederf treedt minder snel op bij een hygiŽnische werkwijze. Voor de gehele verwerkingsruimte geldt dat de waren hygiŽnisch behandeld moeten kunnen worden. De waren moeten beschermd worden tegen kruisbesmetting via materialen, water, luchttoevoer, personeel, kruisbesmetting of ongedierte. Bedrijfsruimten moeten schoon en schoon te houden zijn, goed onderhouden en voldoende verlicht door (bij voorkeur) daglicht of kunstlicht zijn.



Waaraan moet de schilmachine die de teler gebruikt voldoen?
Materialen en apparatuur die in aanraking komen met eet- en drinkwaren, moeten goed kunnen worden schoongemaakt en gedesinfecteerd worden. Onze machine, de Tenrit SOLO A† Aspergeschilmachine, is ontwikkeld en gebouwd volgens de laatste hygiŽne en kwaliteitseisen.† Om optimaal te voldoen aan deze eisen is onder andere gebruik gemaakt van food grade kunststoffen (veilig voor voedsel) en van blauw licht om kiemen tegen te gaan. Klik hier voor meer informatie.

Hoe wordt de machine schoon gemaakt?
Om een optimale reiniging te kunnen garanderen is een schoonmaakplan gewenst. Speciaal voor het reinigen van sterk hechtende aspergeresten en andere plantaardige residuen is er een speciaal wasmiddel, dit werkt tegen plantaardige residuen. Het schoon te maken oppervlakte wordt met het wasmiddel in geschuimd en na een voorgeschreven contacttijd met schoon drinkwater nagespoeld. Deze reiniging voorkomt verspreiding van ziekteverwekkers, zoals E-coli, EHEC, Salmonella, Legionella en nog veel meer. Reinigen met het speciaal ontwikkelde reinigingsmiddel en desinfectiemiddel garandeert een kiem reductie tot beneden de detectielimiet.



Bestaat er een training hiervoor?
Ja, een goede instructie of training inclusief werkomschrijving van de machine en/of het Foodlife cleaning system zorgt ervoor dat alle medewerkers in de dagelijkse praktijk hygiŽnisch met producten kunnen omgaan. JFPT kan dit voor u volledig verzorgen en behoort bij ons tot de standaard bij de machine aflevering.

Voor meer informatie:
Jeroen Lijkendijk
Jfpt
M +31 614874122
Telfordstraat 10
8013 RM Zwolle
T +31 (0)38 465 36 11
F +31 (0)38 465 01 81
jeroenlijkendijk@foodlife.nl
www.jfpt.nl

Publicatiedatum: 29-4-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

19-1-2018 Branden en etiketteren van grillige groenten met groente-bander
17-1-2018 Automatische fruitlabelmachines en voedselveilige labels
16-1-2018 Chinese sorteerlijnen in Middellands Zeegebied.
16-1-2018 Smart Drier van Haith maakt groentenverwerking veiliger
16-1-2018 Beter (af)snijden met nieuwe groentensnijmachine
10-1-2018 ďWeegoplossingen van 0,1 gram tot 60 tonĒ
9-1-2018 Spaanse uienverpakker investeert in weeg- en verpakkingsmachines
8-1-2018 Interne kwaliteit: kansen om de markt te verbeteren
22-12-2017 Nieuwe geavanceerde sorteermachine voor blauwe bessen
19-12-2017 Packaging Automation demonstreert nieuwe traysealer op Fruit Logistica
15-12-2017 Nieuwe naam, logo en kantoor voor Optimum Sorting
13-12-2017 "IndustriŽle sappers werkt volgens mild pers-principe"
7-12-2017 Grimme en Tomra bundelen krachten voor betere sorteeroplossingen
6-12-2017 "Projecten in Mexico schieten als paddenstoelen uit de grond"
5-12-2017 Oplossing voor groeiende vraag naar groentenrijst
4-12-2017 Pouchfiller binnen AGF in opmars
1-12-2017 Zwager Techniek vertegenwoordigt Reepack op Nederlandse markt
30-11-2017 "Met de nieuwe lijn verpakken we 400 bussels in 13 minuten"
22-11-2017 Aspergesteekmachine die kan oogsten in alle weersomstandigheden
21-11-2017 Hongaarse diepvriesproducent verhoogt verwerkingscapaciteit