Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




HygiŽnische werkwijze bij gebruik schilmachine

Bij het bereiden van eet- en drinkwaren is hygiŽnisch werken een absolute voorwaarde om de veiligheid voor de consument te kunnen garanderen. Ook bij het schillen van asperges is een goede hygiŽne zeer belangrijk. Je† werkt immers met producten die snel kunnen bederven. Jeroen Lijkendijk van JFPT geeft tips over de aanpak.

Waar moet u als teler op letten?
Bederf treedt minder snel op bij een hygiŽnische werkwijze. Voor de gehele verwerkingsruimte geldt dat de waren hygiŽnisch behandeld moeten kunnen worden. De waren moeten beschermd worden tegen kruisbesmetting via materialen, water, luchttoevoer, personeel, kruisbesmetting of ongedierte. Bedrijfsruimten moeten schoon en schoon te houden zijn, goed onderhouden en voldoende verlicht door (bij voorkeur) daglicht of kunstlicht zijn.



Waaraan moet de schilmachine die de teler gebruikt voldoen?
Materialen en apparatuur die in aanraking komen met eet- en drinkwaren, moeten goed kunnen worden schoongemaakt en gedesinfecteerd worden. Onze machine, de Tenrit SOLO A† Aspergeschilmachine, is ontwikkeld en gebouwd volgens de laatste hygiŽne en kwaliteitseisen.† Om optimaal te voldoen aan deze eisen is onder andere gebruik gemaakt van food grade kunststoffen (veilig voor voedsel) en van blauw licht om kiemen tegen te gaan. Klik hier voor meer informatie.

Hoe wordt de machine schoon gemaakt?
Om een optimale reiniging te kunnen garanderen is een schoonmaakplan gewenst. Speciaal voor het reinigen van sterk hechtende aspergeresten en andere plantaardige residuen is er een speciaal wasmiddel, dit werkt tegen plantaardige residuen. Het schoon te maken oppervlakte wordt met het wasmiddel in geschuimd en na een voorgeschreven contacttijd met schoon drinkwater nagespoeld. Deze reiniging voorkomt verspreiding van ziekteverwekkers, zoals E-coli, EHEC, Salmonella, Legionella en nog veel meer. Reinigen met het speciaal ontwikkelde reinigingsmiddel en desinfectiemiddel garandeert een kiem reductie tot beneden de detectielimiet.



Bestaat er een training hiervoor?
Ja, een goede instructie of training inclusief werkomschrijving van de machine en/of het Foodlife cleaning system zorgt ervoor dat alle medewerkers in de dagelijkse praktijk hygiŽnisch met producten kunnen omgaan. JFPT kan dit voor u volledig verzorgen en behoort bij ons tot de standaard bij de machine aflevering.

Voor meer informatie:
Jeroen Lijkendijk
Jfpt
M +31 614874122
Telfordstraat 10
8013 RM Zwolle
T +31 (0)38 465 36 11
F +31 (0)38 465 01 81
jeroenlijkendijk@foodlife.nl
www.jfpt.nl

Publicatiedatum: 29-4-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 Volautomatische dozensluitmachine voor kartonnen verpakkingen
21-6-2018 Wegen, etiketteren, klanten adviseren en transacties met ťťn winkelweegschaal
14-6-2018 GirÚ lanceert nieuwe verpakkingsmachine EXACT-100
13-6-2018 AGF-schilmachines voor dummies
12-6-2018 Kronen viert 40-jarig bestaan op 27 en 28 september 2018
11-6-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-6-2018 Nieuwste UV-C tunnel gedemonstreerd op demodag 21 juni
7-6-2018 Universele Poolse sorteerder voor breed scala aan AGF
7-6-2018 Boomgaard aanplanten kan makkelijker
6-6-2018 Munckhof Machinefabriek na 134 jaar overgenomen
6-6-2018 Nieuwe uiensorteer- en verpakkingslijn voor La Motte
23-5-2018 Flevofruit stopt met telen van fruit, sorteerlijn wordt geveild
17-5-2018 "De interne kwaliteit van het fruit is de graadmeter"
16-5-2018 Rainbow Kleinpak breidt machinepark uit met vier Fuji Flowpackers
14-5-2018 Nieuwe appelpakrobot ontwikkeld
14-5-2018 AGF-verwerkingssystemen worden steeds geavanceerder
9-5-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-5-2018 Nieuwe meloenensnijder op de markt
7-5-2018 Zweedse GrŲnsakshallen investeert in groentenverwerkingslijn van Kronen
3-5-2018 Aspergerobot krijgt 1,5 miljoen euro aan Europese subsidie