Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw sluitstripsysteem voor versproducten

Ze zijn al jaren te vinden op de versafdelingen van supermarkten: de houders waar je sluitstrips uit kunt halen om zakjes mee af te sluiten. Maar het in Minnesota gevestigde Twist-Ease werkt nu aan een nieuw type sluitstriphouder, dat hygiënischer is en voor minder afval zorgt.



In plaats van een plastic houder zal er een metalen montagebeugel in de winkel worden geplaatst. In deze houder wordt een plastic doosje geklikt, waarin de sluitstrips zitten vastgelijmd. Twist-Ease vond het hoog tijd voor een nieuw type houder omdat de traditionele plastic houders na verloop van tijd erg vies worden, wat niet hygiënisch is bij gebruik voor en rond versproducten.


De verschillende sluitstriphouders van het bedrijf sinds het beginjaar 1989.

Het Click-N-Go-systeem
Op de achterkant van het plastic doosje waar de sluitstrips in zitten, zit een klikmechanisme. Als de strips op zijn, kun je het oude doosje van de metalen beugelhouder af klikken en het nieuwe erop klikken.



Het Click-N-Go-systeem biedt ook promotiemogelijkheden voor retailers. In plaats van het logo van Twist-Ease kan het bedrijf ook een gepersonaliseerd label op de voorkant van het doosje plaatsen. "Misschien wil een supermarktketen zijn jubileum promoten of elk seizoen een andere boodschap verkondigen. Dat kan want er zijn genoeg mogelijkheden", aldus Jeff Helseth van Twist-Ease.

Minder afval

Voor het traditionele sluitstripsysteem wordt ongeveer 1,9 centimeter materiaal gebruikt. Met het Click-N-Go-systeem gebruiken we slechts 0,6 centimeter. Dat betekent een verspillingsafname van 66%. Dankzij de materiaalbesparing is de prijs van het nieuwe metalen systeem precies hetzelfde als die van het plastic systeem.

Het oude doosje, dat sinds 1996 gebruikt wordt, bevat 1.200 strips. Het nieuwe zal er 2.400 bevatten, wat betekent dat hij niet zo vaak vervangen hoeft te worden. "Doordat de doosjes twee keer zo veel strips bevatten, zullen ze ook twee keer zo veel kosten, maar daarbij ook twee keer zo lang meegaan. We willen de nieuwe houder tegen het eind van het jaar in de winkels hebben liggen en zijn intussen al begonnen met de promotie van het systeem."



"We hebben de winkels reeds voorbereid op deze overgang door de metalen beugel te installeren. Onze huidige doosjes met 1.200 strips hebben we aangepast voor een tijdelijke montage op de nieuwe beugel, zodat wanneer de overgang plaatsvindt, we alleen de Click-N-Go hoeven te installeren", aldus Helseth.

De Click-N-Go zal dit jaar te zien zijn tijdens New Product Showcase van CPMA in Calgary, waar het bedrijf ook bezocht kan worden aan stand #144.

Voor meer informatie:
Jeff Helseth
Twist-Ease
Tel: +1 763-543-9003
Fax: +1 763-543-9004
E-mail: jeff@twistease.com
www.twistease.com
Publicatiedatum: