Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw vooropkomstherbicide voor de uienteelt

Terwijl in het zuidwesten van Nederland de uien al gekiemd liggen of zelfs op doorbreken staan, moeten er in het midden en noorden van het land de uien nog gezaaid worden. Kortom: de verschillen in voortgang van seizoen 2016 zijn groot. Belangrijk voor de aanvang van het uienseizoen is de toelating van Reglone Bold als
vooropkomstbespuiting in uien.

Deze toelating maakt het mogelijk vlak voor of tijdens opkomst de onkruiddruk sterk terug te dringen. Reglone Bold is een zogenaamd afbrandmiddel. Het werkt op de bovengrondse bladdelen en brandt het blad af van een zeer breed scala aan onkruiden. Het voordeel van Reglone Bold is dat bij het raken van een net opgekomen ui, de ui weer herstelt.

Een goed begin is het halve werk
Een vooropkomstbespuiting met Reglone Bold is een goed alternatief om glyfosaat te
vervangen en het perceel op te schonen voordat de uien opkomen. Na opkomst zijn de mogelijkheden geringer en is het aan te raden om rekening te houden met een
bestrijdingsstrategie die uw uien spaart. Omdat kiemende onkruiden het meest gevoelig zijn voor herbiciden, is het zaak op tijd met de juiste producten te spuiten.

Het advies
• 1,5 l/ha Reglone Bold voor opkomst tot max. 10% opkomst
• eventueel met Stomp of olie te combineren
• let op: bij toevoeging van olie uitsluitend vooropkomst toepassen

De na-opkomststrategie
Bodemherbiciden spelen na opkomst een belangrijke rol. Deze middelen bestrijden het
onkruid in een vroeg stadium, zijn relatief zacht voor het gewas en versterken bovendien de contactwerking van de gehele tankmix. Een bodemherbicide dat vandaag de dag bijna standaard wordt gebruikt is Dual Gold.

In veel strategieën wordt Dual Gold toegepast vanwege de brede werking op zowel grassen als vele breedbladigen. Het product heeft een lange duurwerking zodat het gewas lang onkruidvrij blijft. In de teelt van uien is dit extra belangrijk omdat het van begin tot eind van de teelt een open gewas is waardoor onkruiden zich zonder inzet van een goede bodemherbicide blijven ontwikkelen.


Publicatiedatum: