Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gills Onions produceert wekelijks 500 ton verwerkt uienproduct

's Werelds grootste uienverwerker zet afval om in elektriciteit

Tholen - De internationale deelnemers van de Onion Study Tour, georganiseerd door veredelingsbedrijf Hazera, brachten maandag een bezoek aan 's werelds grootste uienverwerker: Gills Onions uit Oxnard. Het Californische bedrijf produceert maar liefst 500 ton geschild en gesneden uienproduct per week voor de Amerikaanse retail, industrie en foodservice.


Oprichter en directeur Steve Gill vertelt zijn verhaal.

1.200 ha uien
Verwerkingsbedrijf Gills Onions ontstond in 1982 vanuit het teeltbedrijf Rio Farms. Dit teeltbedrijf behoort met bijna 7.000 hectare spinazie, (romaine) sla, selderij, broccoli, kool, bloemkool, paprika's en tomaten tot de grootste groentetelers uit 'the West'. De uienteelt omvat zo'n 1.200 hectare met jaarrond teelt in Fresno, Imperial, Kern en Montery.


Allemaal joekels van uien.

Een probleem was jarenlang het vele uienafval. Meer dan 30% van de kolossale uien zijn namelijk niet geschikt om te verwerken in het eindproduct. Daar heeft het bedrijf van David en Steve Gill een oplossing voor gevonden. Het uiensap dat vrijkomt wordt omgezet in elektriciteit. De pulp is bestemd als koeienvoer en omdat er door de droogte in Californië tekort is aan gras, is ook die vraag groot.


Waar het om draait: mooie uienringen.

Premium
De fabriek van Gills Onions in Oxnard is een van de meest state-of-the-art verwerkingsfabrieken in de wereld. De schilmachines zijn geleverd door Dofra / FTNON en daarmee van Nederlandse makelij. "We leveren de hoogste kwaliteit producten en vragen voor ons premium product ook een hogere prijs dan gangbaar in de markt", vertelde oprichter en directeur Steve Gill aan de internationale studiegroep.


Steve Gill.

Zero Waste

Als onderdeel van deze strategie om haar CO2 footprint te minimaliseren en tegelijkertijd de veiligheid en de hoogste kwaliteit te garanderen, heeft Gills Onions in 2009 de ambitieuze doelstelling van 'zero waste' geïntroduceerd. Sindsdien worden de uiensappen uit het afval in het 'Advanced Energy Recovery System' omgezet in biogas voor ultraschone elektriciteit dat in de volledige elektriciteitsbehoefte van de fabriek voorziet. De investering kostte maar liefst 11 miljoen dollar.


Uienafval wordt afgevoerd.


...en verwerkt tot elektriciteit.


Steve Gill is trots op het behaalde resultaat, maar blijft bij zijn roots. "Wij hebben niet de intentie om de hele regio van elektriciteit te voorzien. We zijn tenslotte uienverwerker en geen elektriciteitscentrale."


Tracebility gegarandeerd.

Voor meer informatie:
Gills Onions
1051 S Pacific Ave
Oxnard CA 93030
Customer Service: 800 348 2255
Office: 805 240 1983
Fax: 805 240 1932
Sales@gillsonions.com
www.gillsonions.com