Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jamaicaanse uienproductie in twee jaar verdubbeld

De lokale uienproductie van Jamaica is van 2013 tot 2015 verdubbeld. In plaats van 6 procent maakte de Jamaicaanse productie twee jaar later 12 procent uit van de lokale uienconsumptie. Dit blijkt uit gegevens van het ministerie van Industrie, Handel, Landbouw en Visserij.

Met het Uienontwikkelingsprogramma (ODP) van het ministerie moet de lokale productie in nog een jaar 40 procent bedragen van de 10 miljoen kilo uien, die jaarlijks in Jamaica worden geconsumeerd. De productie moet daarvoor gaan plaatsvinden in geschikte gebieden, waaronder de agro-parken.

Het ODP is onderdeel van het akkoord van het ministerie dat de rekening van Jamaica's voedselimport moet verlagen en dat de voedselzekerheid van het land moet verzorgen. Andere initiatieven zijn: een verhoogde lokale productie van de Ierse aardappel en een versoepeling van de uitbreiding van de cassavesector.

In het najaar van 2015 werd ongeveer 60 hectare uien geplant door 290 telers van over het hele eiland.
Publicatiedatum: