Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Der Windt mikt op duurzaamheid

"AGF sector kan niet zonder verpakkingen"

Binnen AGF neemt ook de discussie omtrent 'minder verpakken' toe. Steeds meer food retailers bieden groenten en fruit onverpakt aan. En ook in Nederland is de eerste verpakkingsloze supermarkt inmiddels een feit. "Toch kan de AGF sector niet zonder verpakkingen," meent Van der Windt Verpakkingen. "Naast de gebruikelijke argumenten voor een verpakking, zoals informeren, productbescherming en hygiëne spelen ook andere factoren mee. Supermarkten zijn verplicht om het onderscheid aan te brengen tussen bijvoorbeeld biologische bananen en conventionele bananen. Daarnaast zijn er altijd consumenten die met opzet een product verkeerd prijzen en de caissière heeft niet de mogelijkheid om alles te controleren. Een verpakking voorkomt dit probleem."



Verpakkingen met een natuurlijke uitstraling doen het goed. Dat is wat de consument graag ziet. Maar ook vanuit de overheid wordt het gebruik van duurzame verpakkingen gestimuleerd. De regering vraagt veel aandacht voor het hergebruik van grondstoffen en stimuleert duurzaam inkopen. Via de Afvalbeheersbijdrage worden (verpakkings)bedrijven aangemoedigd om composteerbare verpakkingen aan te bieden. Voor gewone plastics betalen bedrijven een bijdrage van zestig cent per kilo. Voor composteerbare plastics is dit slechts twee cent.

Biobased verpakkingen
Van der Windt levert een compleet assortiment (AGF) verpakkingen en aanverwante artikelen, zoals HACCP artikelen en kantinebenodigdheden. Naast diverse standaard producten, levert het bedrijf tevens een range duurzame verpakkingsoplossingen. "Wij staan vooral bekend om onze biobased folies, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Zeker als het gaat om het verpakken van verse (biologisch) geteelde producten, dan mag een biobased verpakking niet ontbreken. De verpakking draagt immers bij, aan de totale uitstraling van je bedrijf."

Het bedrijf werkt nauw samen met The LCA Centre. In The LCA Centre onderzoekt de milieu-impact van verpakkingen en disposables, op basis van de erkende LCA Methode.

Minder uitval

Een ander belangrijk thema binnen AGF is het reduceren van verspilling en daarmee faalkosten. Verpakkingen spelen ook hierbij een belangrijke rol. Met een slimme verpakking kan de houdbaarheid van groenten en fruit aanzienlijk worden verlengd. Een veelgebruikte techniek is het toepassen van een microperforatie. Door middel van kleine gaatjes in de verpakking wordt een ideale atmosfeer gecreëerd. De mate van perforatie verschilt per product. Van der Windt werkt op dit gebied samen met PerfoTec, de specialist achter de houdbaarheid verlengende technologie.

Meer informatie:
Van Der Windt Verpakkingen
T: +31 (0)174-636211
E: Marjon.Duijvestijn@vanderwindt.com
www.vanderwindt.com


Publicatiedatum: