Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jeffrey Moret: "Middenin Argentijns bio-hardfruitseizoen"

"Volumes biologische fruit van overzee verdubbeld"

Tholen - Anderhalf jaar geleden gingen Jeffrey Moret en Cees van Vugt van start met Marni Organics. Kwam de eerste maanden de hoofdmoot van de aanvoer vanuit Nederland, Spanje en Israël, inmiddels vormt de overzeese handel ook een belangrijke tak van het bedrijf. Vanwege de groei is het commerciële team ook met twee man uitgebreid. "Qua volume is het volume biologisch fruit van overzee verdubbeld ten opzichte van vorig jaar!"



"Momenteel zitten we volop in het overzeese hardfruitseizoen. We verwachten de Argentijnse Royal Gala-appelen deze week, waarna we naar verachting medio mei overschakelen op Chili", vertelt Jeffrey. "Verder voeren we uit Argentinië het volledige perenassortiment van Packhams, Anjou, Abate en Red Bartlett. De prijs van appelen is als vanouds hoog. De perenmarkt is enthousiast begonnen en de vraag is redelijk goed."



"Het was een belangrijke doelstelling om uit te breiden in de overzeese handel en daar zijn we goed in geslaagd. Wij exporteren het fruit hoofdzakelijk naar afnemers in Scandinavië en Duitsland. Het fruitseizoen van overzee geven we dit jaar voor het eerst een vervolg met biolimes die we eind mei uit Mexico verwachten", vervolgt Jeffrey.

"Verder krijgen we nu al biologische Hass-avocado's per luchtvracht binnen en schakelen we later over op containers vanuit Peru en Mexico. Last but not least staat de tweede aankomst van de biologische gele uien uit Egypte gepland. Al met al krijgen we genoeg containers biologische handel van overzee binnen. Aan ons de uitdaging om het ook weer goed verkocht te krijgen!"

Voor meer informatie:
Marni Organics
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel: 0180-697979
info@marniorganics.nl
www.marniorganics.nl