Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Amerikanen staan steeds meer open voor 'vegan'

Uit een recent onderzoek van Wakefield Research blijkt dat de Amerikaanse consument steeds meer openstaat voor veganistische producten. 55% geeft aan van plan te zijn om dit jaar meer plantaardig voedsel te eten. 36% van dit aantal beweert iets meer plantaardige producten te gaan eten, terwijl 19% zich heeft voorgenomen veel meer plantaardig voeding te gaan eten.

Het onderzoek vond plaats in opdracht van House Foods, een grote tofu-leverancier. Plantaardig voedsel wordt beschouwd als één van de belangrijkste trends voor het jaar 2016. Een onderzoek uit 2015 toonde eerder aan dat 36% van de Amerikanen openstaat voor 'vegan' voedsel.

"Wij zijn van mening dat de onderzoeksresultaten aantonen dat de manier waarop de Amerikaanse consument denkt over voeding daadwerkelijke veranderd is," vertelt House Foods-manager, Yoko Difrancia, aan Vegan News.

"Plantaardige voeding wordt om verschillende redenen steeds meer geaccepteerd en deze acceptatie zal zich steeds verder uitbreiden. De jongere generatie Amerikanen, de zogenaamde 'Millennials', loopt hierbij voorop omdat zij op zoek zijn naar gezonde alternatieven. Meer dan ooit zijn mensen zich bewust van wat zij eten."

Het onderzoek vond plaats onder 1.015 volwassen Amerikanen die aan een online enquête deelnamen. Van de vrouwelijke respondenten was 61% van plan meer plantaardig voedsel te consumeren. Bij de mannelijke respondenten lag dit percentage op 49%.

Bron: latestvegannews.com

Publicatiedatum: 29-4-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-4-2018 31 dagen groentechallenge
25-4-2018 Kroten groente van het jaar 2018
25-4-2018 Deense consumenten brengen voedselverspilling met 14.000 ton terug
24-4-2018 4.500 gezinnen wagen zich aan Seizoensgroenten-Challenge
20-4-2018 In België meer fruit maar minder groenten geconsumeerd
18-4-2018 Salade in een handomdraai klaar met de 1-minute Salad Maker
17-4-2018 Depressief? Het zou weleens aan je voeding kunnen liggen
17-4-2018 Granaatappel werkt ontstekingsremmend
13-4-2018 Uitgiftepunt op hogeschool om groenten- en fruit consumptie te stimuleren
13-4-2018 Ziekenhuis kiest voor herstelbevorderend voedingsconcept
13-4-2018 ONVZ helpt verzekerden gezonder te leven met FoodFirst Network
11-4-2018 "Meeste mensen kunnen beter naar de groenteboer dan naar de apotheek"
11-4-2018 Cranberry is geen medisch hulpmiddel bij blaasontsteking
11-4-2018 Donderslaghoofdpijn na eten heetste peper ter wereld
10-4-2018 De 10 bewezen gezondheidsvoordelen van asperges
9-4-2018 Aminozuur asparagine kan rol spelen bij uitzaaiing kankercellen
6-4-2018 Canada: een van de grootste verspillers ter wereld
6-4-2018 AH wint tweede keer op rij Jaarprijs Goede Voeding
5-4-2018 Noorse supermarkten verkopen tonnen 'gezond snoep'
5-4-2018 In 2050 eet men meer groenten en minder vlees