Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Amerikanen staan steeds meer open voor 'vegan'

Uit een recent onderzoek van Wakefield Research blijkt dat de Amerikaanse consument steeds meer openstaat voor veganistische producten. 55% geeft aan van plan te zijn om dit jaar meer plantaardig voedsel te eten. 36% van dit aantal beweert iets meer plantaardige producten te gaan eten, terwijl 19% zich heeft voorgenomen veel meer plantaardig voeding te gaan eten.

Het onderzoek vond plaats in opdracht van House Foods, een grote tofu-leverancier. Plantaardig voedsel wordt beschouwd als één van de belangrijkste trends voor het jaar 2016. Een onderzoek uit 2015 toonde eerder aan dat 36% van de Amerikanen openstaat voor 'vegan' voedsel.

"Wij zijn van mening dat de onderzoeksresultaten aantonen dat de manier waarop de Amerikaanse consument denkt over voeding daadwerkelijke veranderd is," vertelt House Foods-manager, Yoko Difrancia, aan Vegan News.

"Plantaardige voeding wordt om verschillende redenen steeds meer geaccepteerd en deze acceptatie zal zich steeds verder uitbreiden. De jongere generatie Amerikanen, de zogenaamde 'Millennials', loopt hierbij voorop omdat zij op zoek zijn naar gezonde alternatieven. Meer dan ooit zijn mensen zich bewust van wat zij eten."

Het onderzoek vond plaats onder 1.015 volwassen Amerikanen die aan een online enquête deelnamen. Van de vrouwelijke respondenten was 61% van plan meer plantaardig voedsel te consumeren. Bij de mannelijke respondenten lag dit percentage op 49%.

Bron: latestvegannews.com

Publicatiedatum: 29-4-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 Duitsers eten meer vers dan Fransen
20-9-2017 Huisarts prijst groenten aan bij RTL Late Night
20-9-2017 Den Haag deelt vrolijke groentendoosjes aan armlastige jeugd
20-9-2017 Het Vlaams Instituut Gezond Leven: Meer groenten, minder vlees
18-9-2017 "Voedingswetenschap moet anders"
18-9-2017 Israël: Rosj Hasjana goed voor 10% grotere AGF-afzet
14-9-2017 Sopropo heilzaam tegen diabetes en kanker
13-9-2017 Gekookt meer voedingsstoffen in tomaten en spinazie
12-9-2017 Waarom eten kinderen eigenlijk geen groenten?
12-9-2017 "Onderzoek naar bittere stof in witlof als mogelijk medicijn"
11-9-2017 "Deze groenten kun je beter niet eten als je wil afvallen"
11-9-2017 Healthy Food Congress: kloof tussen gezondheid en groente verder dichten
7-9-2017 VK: Hoge concentratie gewasbeschermingsmiddelen gevonden in Britse AGF voor kinderen
5-9-2017 Nieuwe Vlaamse campagne voor gezond snacken voor kinderen
5-9-2017 Misleiding bij Capri-Sun en Fruity Water
5-9-2017 Congres over effect gezonde voeding op gezondheid
31-8-2017 Is broccoli de sleutel tot anti-veroudering?
31-8-2017 VS: Kritiek op schoolfruitprogramma
30-8-2017 '70% supermarkt bestaat uit omstreden 'ultra processed foods'
29-8-2017 Drukbezette ouders sussen met knijpfruit hun geweten