Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Amerikanen staan steeds meer open voor 'vegan'

Uit een recent onderzoek van Wakefield Research blijkt dat de Amerikaanse consument steeds meer openstaat voor veganistische producten. 55% geeft aan van plan te zijn om dit jaar meer plantaardig voedsel te eten. 36% van dit aantal beweert iets meer plantaardige producten te gaan eten, terwijl 19% zich heeft voorgenomen veel meer plantaardig voeding te gaan eten.

Het onderzoek vond plaats in opdracht van House Foods, een grote tofu-leverancier. Plantaardig voedsel wordt beschouwd als één van de belangrijkste trends voor het jaar 2016. Een onderzoek uit 2015 toonde eerder aan dat 36% van de Amerikanen openstaat voor 'vegan' voedsel.

"Wij zijn van mening dat de onderzoeksresultaten aantonen dat de manier waarop de Amerikaanse consument denkt over voeding daadwerkelijke veranderd is," vertelt House Foods-manager, Yoko Difrancia, aan Vegan News.

"Plantaardige voeding wordt om verschillende redenen steeds meer geaccepteerd en deze acceptatie zal zich steeds verder uitbreiden. De jongere generatie Amerikanen, de zogenaamde 'Millennials', loopt hierbij voorop omdat zij op zoek zijn naar gezonde alternatieven. Meer dan ooit zijn mensen zich bewust van wat zij eten."

Het onderzoek vond plaats onder 1.015 volwassen Amerikanen die aan een online enquête deelnamen. Van de vrouwelijke respondenten was 61% van plan meer plantaardig voedsel te consumeren. Bij de mannelijke respondenten lag dit percentage op 49%.

Bron: latestvegannews.com

Publicatiedatum: 29-4-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-1-2018 Vers fruit ruim 28 procent duurder dan 10 jaar geleden
17-1-2018 Vruchtensappen verzadigen minder dan hele stukken fruit
17-1-2018 Britten houden van bananen en zachtfruit
16-1-2018 Roemenië: Fruitconsumptie overschrijdt die van varkensvlees
16-1-2018 Franse professor legt uit: met déze voeding voorkom je een depressie
15-1-2018 Fit op kantoor
15-1-2018 Kinderen leren gezond eten met de Leerstraat
12-1-2018 19 partners gaan bijdragen aan gezonder eetpatroon consumenten
12-1-2018 Boerenkool is een trendgroente
11-1-2018 "Het woord ‘lekker’ wordt de komende jaren minder relevant"
11-1-2018 ​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven ervan afhangt"
11-1-2018 Medicinale paddenstoelen de voedseltrend voor 2018
11-1-2018 'Voedingsapotheken' schrijven groenten en fruit voor
9-1-2018 'Hersenvoedsel' en koolhydraat-alternatieven dé foodtrends voor 2018
9-1-2018 Iedereen vleesvrij: Een ramp voor de volksgezondheid
9-1-2018 Aankoopbeslissingen van millennials
9-1-2018 Australische hardfruitexporteurs wordt geadviseerd te stoppen met IProdione
8-1-2018 Gezonde reisproviand op de 'Tag des Deutschen Apfels'
5-1-2018 Handtekeningen gevraagd voor voedselonderwijs op Horecava
4-1-2018 Voedingscentrum introduceert 'Kies Ik Gezond?’-app