Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Stil en energiezuinig uien bewaren in Zwalm (België)

De Belgische dealer van Mooij Agro, Emanuel Vandoorne, kwam in contact met het gemengd bedrijf van de familie Michel Malfait-Baert. Zij baten een gemengd akkerbouwbedrijf uit in Zwalm (B). Tijdens de wintermaanden verwerken ze uien. Recent hebben ze een opslag voor uien gebouwd.De familie Malfait was op zoek naar een mogelijkheid om de uien in meerdere cellen te drogen en te bewaren met daarbij een flexibele sturing per kanaal. Voor deze vraag bood Emanuel Vandoorne (Vandoorne Installatiebedrijf uit Langemark-Poelkapelle) een passende en innovatieve oplossing.

Door de toepassing van de regeling "celprioriteit" in de Croptimiz-r bewaarcomputer kan de klant zelf kiezen welke ondergrondse kanalen met welke cel geventileerd worden. Er wordt één groep energiezuinige EC-ventilatoren gebruikt voor 2 x2cellen. Vervolgens wordt via de regeling automatisch gewisseld van de ene naar de andere cel. Bij het wisselen worden de kanaalschuiven in de gewenste positie gebracht.De samenwerking tussen de familie Malfait en Emanuel Vandoorne is goed en vlot verlopen. "Emanuel heeft de juiste oplossing voorgesteld om met de beschikbare ventilatiecapaciteit het product op deze wijze optimaal te ventileren. Doorslaggevend was de keuze om zelf in de hand te hebben welk ondergronds kanaal bij welke cel geventileerd wordt", aldus Michel Malfait.

Hij vervolgt: "De regeling celprioriteit en bediening van de kanaalschuiven was in het begin even wennen. In de historie van de Croptimiz-r bewaarcomputer is echter goed te zien hoe het wisselen plaatsvindt. De EC-ventilatoren lopen mooi naar het ingestelde toerental en door deze naar behoefte in te stellen, kan ik daarmee fors op mijn energiekosten besparen en de buren hebben ook geen last van lawaai".

Bron: Mooij Agro

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018