Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeren in Noordoostpolder mogen reclameborden op het erf plaatsen

Agrarische ondernemers in de gemeente Noordoostpolder mogen voortaan zonder vergunning een reclamebord op hun erf plaatsen. Dit hebben burgemeester en wethouders van Noordoostpolder in een beleidsregel vastgesteld. Het reclamebord moet voldoen aan een aantal eisen.

Ondernemers in het buitengebied van Noordoostpolder hebben behoefte aan grotere reclameborden dan volgens de huidige regelgeving mogelijk is. Daarom heeft de gemeente – samen met LTO, Ronop en agrarische ondernemers aan de Oosterringweg – gezocht naar mogelijkheden. De regel geldt alleen voor agrarische bedrijven. Bedrijven met een recreatieve of bedrijfsbestemming hadden binnen hun bouwblok al meer mogelijkheden.

De reclameborden mogen op beide hoekpunten van een agrarisch erf of bij de inrit naar het bedrijf worden geplaatst. De maximale afmetingen zijn 3 bij 2,5 meter. De borden moeten zijn gemaakt van een aluminium steigerframe met een maximale maatvoering met daarin een uitwisselbaar doek. Deze regel waarborgt de uniformiteit in het buitengebied.

bron: LTO Noord, 
Publicatiedatum: