Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Farm Trans moet Poolse chauffeur Nederlands cao-loon betalen

Transportbedrijf Farm Trans moet Poolse chauffeurs, die via een dochteronderneming worden ingezet, hetzelfde loon betalen als Nederlandse chauffeurs. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald in een zaak, die vakbond FNV tegen het bedrijf had aangespannen.

Het transportbedrijf uit Zevenbergen laat volgens de vakbond Poolse chauffeurs tegen Poolse lonen vanuit Nederland aardappelen vervoeren in plaats van hen het Nederlandse cao-loon te betalen. Het basisloon van de Polen zou 500 euro per maand zijn. De vakbond wilde een einde maken aan die situatie.

Farm Trans voerde ter verdediging aan dat de Poolse chauffeurs in dienst zouden zijn van de Poolse vestiging van het bedrijf en nauwelijks in Nederland rijden. Van uitbuiting is volgens het bedrijf dan ook geen sprake.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Aanpakken die cao verzoekers,uitbuiters en markt verziekers.
Waarom Polen nu nog als ze hetzelfde loon moeten krijgen a.u.b de Nederlandse vakbekwame Nederlandse chauffeur in de plaats van o.a die Polen Roemenen en Bulgaren.
De Nederlandse chauffeur zit werkloos thuis en de goede Nederlandse transport bedrijven leggen het loodje tegen over bijv Farm Trans Wolter Koops nu die eens aanpakken.
T Veerman, Hellevoetsluis - 2016/05/26 16:16:18.000© UienNieuws.nl 2018