Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Grote Nederlandse beursdeelname op London Produce Show

De London Produce Show is van 8 tot en met 10 juni. Op de tweede beursdag, donderdag 9 juni, vindt de show plaats in het Grosvenor House in Londen. Inmiddels heeft de beursorganisatie de standhouderslijst gepubliceerd. Voor het eerst is er ook een collectieve Holland-inzending door de Holland Fresh Group.

De deelnemende Nederlandse en Belgische bedrijven zijn:
 • Banken Champignons
 • BG Door International
 • C.H. Robinson Europe
 • Centre for the Promotion of Imports from Developing Countries (CBI
 • Cool Fresh International
 • Coöperatie Hoogstraten
 • DailyFresh Logistics
 • De Jong Packaging
 • Greenco BV
 • GroentenFruit Huis
 • Holland Fresh Group
 • Kanzi® Apples
 • Levarht
 • Rijk Zwaan Nederland
 • Sensitech EMEA
 • Smurfit Kappa
 • Valstar Holland
 • Van Oers United
 • Wiskerke Onions

Klik hier voor alle standhouders

De London Produce Show and Conference heeft zijn programma aangekondigd voor het eerste deel (Stage 1) van zijn seminar-programma. Dit vindt plaats op 9 juni van 10:00 tot 17:30 in het Grosvenor House Hotel. 

De London Produce Show and Conference (LPS) wordt georganiseerd door het Fresh Produce Consortium en Produce Business. De seminars worden gesponsord door Compac. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van verpakkings- en sorteermachines voor de AGF-sector. 

Het evenement is bedoeld om de grootste spelers uit de wereldwijde AGF-sector samen te brengen en een aantal educatieve seminars en workshops te geven, waarin tal van onderwerpen behandeld worden die direct of indirect te maken hebben met AGF. Er zijn twee podia in het Grosvenor House Hotel, waar de internationale lijst van sprekers en panelleden uit allerlei segmenten van de AGF-sector aanwezig zullen zijn. Ook zullen sprekers aanwezig zijn van externe organisaties die sleutelrollen vervullen voor de AGF-sector.

Dit jaar staat de LPS in het teken van Nederland. De seminar-sessies tijdens Stage 1 beginnen met een aantal sprekers die uitleg zullen geven over een aantal voorbeelden van innovatie binnen de Nederlandse AGF-sector. Elk concept dat met betrekking tot deze innovatie besproken wordt heeft als doel om de wereldwijde dagelijkse consumptie van AGF te vergroten.

Tijdens de laatste sessies van de dag is er sprake van een rode draad die door de onderwerpen loopt. Dit thema draait om verspilling en de vermindering hiervan. Feedback is dit jaar het officiële goede doel van de LPS en de organisatie zal dan ook een aantal presentaties en een panelworkshop geven om de belangrijkste onderdelen van dit onderwerp te belichten. Ook zullen een aantal initiatieven besproken worden die nu al in de markt in gang zijn gezet om voedselverspilling tegen te gaan.

Andere presentaties zijn onder meer van een voormalig Walmart-CEO over Asda, Gal Wollach van ROP over het ontwikkelen van technologie voor verbeterde houdbaarheid en presentaties over hoe de verpakkingssector aan zijn imago werkt. Ook is er sprake van een Peruviaans seminar-programma die de nieuwere AGF-soorten introduceert. Ook zal in een presentatie door de Food Standards Agency uitleg gegeven worden over een aantal belangrijke factoren met betrekking tot de import van Peruviaanse producten naar het Verenigd Koninkrijk. Twee professoren van Cornell University zullen hun mening geven op verschillende issues met betrekking tot de wereldhandel.

"We hebben gezorgd voor een line-up van topklasse aan sprekers van over de hele wereld. Er is echt iets voor iedereen tijdens het seminar-programma van dit jaar," zei Tommy Leighton van de London Produce Show and Conference. 

"De educatieve workshops en seminars van de LPS verkennen onderwerpen die direct of indirect impact hebben op de professionele levens van alle deelnemers van dit evenement. Ze zijn van grote toegevoegde waarde voor een dag die propvol zit met een uitstekende verscheidenheid aan evenementen. Bezoekers en standhouders kunnen kennis delen, van elkaar leren en netwerken met AGF-collega's uit alle delen van de wereld." 

Voor het programma van LPS16 Stage 1, zie www.londonproduceshow.co.uk


Publicatiedatum: 26-5-2016
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-11-2017 Belangrijke informatie AGF-Kennis(sen)dag voor deelnemers morgen
20-11-2017 Fotoreportage Amsterdam Produce Show
20-11-2017 Fico Eataly World: 's Werelds grootste agri-food park
17-11-2017 Oekraïense champignonsector blikt vooruit op toekomst
17-11-2017 Kwaliteit boven kwantiteit op Amsterdam Produce Show
17-11-2017 Introductie gouden sponsor AGF-Kennis(sen)dag: Dailyfresh Logistics
17-11-2017 Fotoreportage: Nederlandse AGF-inbreng op de Nordic Organic Food Fair
17-11-2017 350 bezoekers op Kennisdag fruit in Wageningen
16-11-2017 Introductie gouden sponsor AGF-Kennis(sen)dag: RPO ICT Solutions
15-11-2017 +Nature's Pride, Nico de Jong, Bel'Export, Nedato, Exsa, Hoofdman Roodzant
14-11-2017 De laatste plaatsen vrij voor AGF-handelaren!
13-11-2017 Nog 1 week voor de AGF-Kennis(sen)dag: vol = vol
13-11-2017 Kennisdag fruit 2017
13-11-2017 Euro Pool System viert 25-jarig jubileum en opent depot Barendrecht
13-11-2017 Britse bonen- en erwtenconferentie in aantocht
10-11-2017 + Special Fruit, Greenco, Port International Dutch Growers
9-11-2017 +Haluco, Fris-Co Fruit &Vegetables, Fruitfactor
8-11-2017 Nog 10 dagen om je aan te melden voor de AGF-Kennis(sen)dag
7-11-2017 + Lehmann&Troost, Leo Pels, FME, Aartsenfruit, Hoogstraten
7-11-2017 Fotoverslag China FVF 2017