Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw 'pink root-resistent' uienras voor Nieuw-Zeeland en Australië

De schimmel Pink Root is momenteel in de Nieuw-Zeelandse en Australische uien gesignaleerd. De schimmel halveert het wortelstelsel van de uien, wat de opname van water en voedingsstoffen ernstig beperkt en de productiviteit van het gewas ernstig beperkt.

"De schimmel kan de komende jaren in de grond actief blijven en met elk nieuw gewas toenemen", waarschuwt Seminis Technology Development Specialist Julio Ducatti van Seminis. Hij zegt dat telers de ziekte makkelijk kunnen herkennen aan de roze kleur.

Volgens hem zijn er geen Australische en Nieuw-Zeelandse uien resistent tegen pink root. Semini heeft onlangs wel hybride variëteiten met deze resistentie geïntroduceerd. Deze kunnen groeien in besmette bodems, zonder gebruik van chemicaliën en bodemontsmettingsmiddelen.

De rassen zijn ontwikkeld en veredeld op het onderzoeksstation van Monsanto in Pukokohe (Nieuw-Zeeland) en zijn populair bij de producenten in de belangrijkste teeltregio's van Australië en Nieuw-Zeeland. Volgens Ducatti zijn de Monsanto-rassen de enige met deze resistentie.

Voor meer informatie:
Danielle Buller
Marketing and Communications Manager - ANZ
Monsanto Company
Tel: +61 3 9522 7166
Publicatiedatum: