Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne wil knoflook aan Europa leveren

Vanwege de goede prijzen is de Europese markt aantrekkelijk voor knoflooktelers. Zo ook voor de Oekraïense knoflookproducent Volyn-Agro, die van plan is de Europese markt te betreden. Het bedrijf is gevestigd is in het Westen van Oekraïne, waardoor het zeer gunstig gesitueerd is voor de handel met Europa. Bovendien bevinden de pakhuizen en droogkamers zich op zo'n 30 tot 50 km van de grens met Polen en op 990 km van de haven van Odessa, wat het transport naar de EU relatief eenvoudig maakt.


Dit jaar waren de weersomstandigheden prima en de productie wordt geraamd op ongeveer 550 ton. Het areaal bedraagt 46 hectare. Gedurende de afgelopen 4 tot 5 jaar heeft Volyn Agro zijn eigen knoflookras ontwikkeld. Het bedrijf teelt zowel paarse als witte knoflookrassen. Directeur, David Yarush, vertelt dat er op de binnenlandse markt een voorkeur bestaat voor de paarse rassen vanwege de gezonde eigenschappen. 

"We telen onze knoflook momenteel volgens traditionele methodes maar we werken eveneens aan de ontwikkeling en implementatie van een aantal nieuwe teeltmethodes, legt David uit.



Op de vraag waarin Oekraïense knoflook zich onderscheidt van de buitenlandse concurrentie, antwoordt David dat Chinese knoflook kleiner en van inferieure kwaliteit is. Spaanse knoflook is doorgaans groot en duur. "Wij telen volgens beproefde methodes op een bodem van hoge kwaliteit en bovendien is ons product biologisch geteeld."

Volyn-Agro zaait en plant hun knoflook in de herfst. De oogst vangt aan vanaf 20 juni en loopt door tot 10 augustus.

Voor meer informatie:
David Yarush
Volyn-Agro
Tel: +380 638087827
Email: yarush.david@yandex.ru
Publicatiedatum: