Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hyster presenteert nieuwe XT-serie vorkheftrucks

Hyster heeft in Europa een nieuwe serie vorkheftrucks geïntroduceerd. De 'XT serie' is een aanvulling in het 2 tot 3-ton segment voor verbrandingsheftrucks en is verkrijgbaar met een diesel of LPG motor. De nieuwe XT is een heftruck met eenvoudige technologie, gemaakt voor talloze alledaagse toepassingen.


"De XT serie is perfect voor binnen en buitentoepassingen in applicaties zoals logistiek, distributie en productie" zegt Karen Calver, Product Strategy Manager voor Hyster in Europa. "We verwachten daardoor dat deze machine populair wordt". De toevoeging van de XT serie aan het Hyster productaanbod betekent dat bedrijven meer mogelijkheden hebben om een machine te kiezen die aan hun behoeften en budget voldoet. De nieuwe XT-serie wordt in Europa geproduceerd in de Hyster fabriek in Craigavon (Noord-Ierland).

Vermogen en betrouwbaarheid
De XT serie is uitgerust met efficiënte motoren, die zorgen voor een levensduur van minimaal 10.000 werkuren. De PSI 2.4 liter LPG-motor heeft twee standen. De High performance stand (HiP) zorgt voor een maximale productiviteit. Terwijl de ECO-eLo stand voor een efficiënt brandstofverbruik zorgt tegen prima prestaties. De dieselmotor van Yanmar is een stuk schoner en start snel onder koude omstandigheden.



Comfort
Om het bestuurderscomfort te vergroten, zijn de motoren van de XT-serie geïsoleerd. Hierdoor is de blootstelling aan motorgeluid voor de chauffeur minimaal. Ook is het trillingsniveau verlaagd en kan de geveerde stoel aan de lengte en het gewicht van de bestuurder worden aangepast. Dit verhoogt het bedieningsgemak en de productiviteit. Andere kenmerken die hieraan bijdragen zijn de bedieningselementen en een lage opstap.

Prestaties
Pallets en zware lasten worden kunnen door de aandrijving en hydroliek verplaatst worden. De O-ring afgedichte fittingen zorgen voor een maximale uptime. De masten van XT zijn te doseren tijdens het heffen en dalen van ladingen.

Opties
De trucks van de XT-serie kunnen aan specifieke bedrijfsomstandigheden worden aangepast. Zo zijn er meerdere opties rechtstreeks af fabriek leverbaar zoals een snelheidsbegrenzer, een handgreep voor achteruitrijden, verlichtingsets, waarschuwingslampen (pedestrian awareness light), vierde functie, vorkenversteller met sideshift en Hyster Tracker. Deze laatste optie brengt data in kaart van de prestaties van de heftruck, zoals draaiuren en onderhoudsmeldingen. Tevens is er een ruim aanbod van cabines beschikbaar die zowel af fabriek als achteraf kunnen worden opgebouwd.



Servicegemak
Hyster biedt een uitgebreide beschikbaarheid van onderdelen. Zo kan de machine efficiënt blijven werken en blijven de gebruikskosten beperkt. De heftrucks hebben een onderhoudsinterval van 500 uur. Zowel de bedrading als de hydraulica is weggewerkt. Daarbij is rekening gehouden met de toegang tot de onderdelen. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing bij service of onderhoud. Eigenaren van de nieuwe truck profiteren hierdoor van lage operationele kosten.

Gebouwd in het Verenigd Koninkrijk
De XT serie wordt geproduceerd in de Hyster fabriek in Craigavon (Noord-Ierland). Deze fabriek viert dit jaar zijn 35-jarige bestaan. "De fabriek in Craigavon heeft in de afgelopen 35 jaar een grote rol gespeeld bij veel innovatieve Hyster-producten. We zijn trots dat ons nieuwste product – de XT-serie – in Europa wordt geproduceerd en naar de rest van de wereld wordt geëxporteerd", concludeert Karen Calver. De XT serie wordt in Nederland ondersteund door Heffiq, de officiële en exclusieve Hyster dealer van Nederland.


Voor meer informatie:
Heffiq BV
Witboom 1
4131 PL Vianen
W: www.heffiq.nl 
Publicatiedatum: