Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Boot, Hazera:

"Deze plantui kan zo in een container naar het Verre Oosten"

Tholen - "Als de proeven niet liegen, hebben we nu een plantui in handen die zo in een container naar het Verre Oosten kan. Dan hebben we echt wat unieks in handen." Het enthousiasme van André Boot van Hazera over de nieuwe tweedejaars plantui Contado spat ervan af. Het ras laat zo'n ongekende huidvastheid in de proeven zien dat de verre bestemmingen binnen handbereik lijken.



"Dit jaar hebben we in Nederland 35 hectare in de proeven staan, onder meer op Schouwen-Duiveland in een samenwerking tussen de telers Bevelander en De Boer. Laatstgenoemde teelt al zijn leven lang plantuien, maar noemt deze robuuste sterke ui écht onderscheidend. De Contado heeft dan ook de huidvastheid die we van de Vento kennen met een vrij hoog drogestofgehalte. Onder de juiste teeltomstandigheden is dit een harde ui met een goede huidvastheid.", vervolgt André.

"Het ras komt drie dagen na de grote standaardrassen op de markt en is daarmee extreem vroeg. Ook dit jaar laat ie weer zien dat hij goed meegaat qua vroegheid. Verder typeert deze ui zich als een ronde tot hoogronde ui met een vrij fijne hals, geel-brons van kleur met een hoog opbrengstpotentieel. Wij houden als zaai advies in het eerste jaar van uitzaai ongeveer 100 kilo per hectare aan."

Voor meer informatie:
André Boot
Hazera
Schanseind 27
4921 PM Made - Nederland
T: +31 162 690 900
F: +31 641 654 080
andre.boot@hazera.com
www.hazera.com