Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Presentaties, productievelden en plantuien op de Internationale Quality inside dagen

Een groot internationaal gezelschap met één overeenkomst: plantuien. De Quality inside dagen werden georganiseerd door Broer in samenwerking met De Groot en Slot en Bejo.

De dag begon met verschillende interessante presentaties gevolgd door een bezoek aan een productieveld. De groep ging vervolgens naar Broer in Creil voor een rondleiding. Daarna werd een veredelingsveld bezocht en werd er een rondleiding bij Waterman gegeven.

De volgende ochtend vertrok de bus naar een perceel met Troy (geplant in het voorjaar). Dit veld lag op het eiland Tholen (St. Maartensdijk). Meer veldbezoeken volgden waarbij verschillende overwinteringsrassen zoals Electric (rood) en Troy bekeken werd. Na de veldbezoeken kwam de bus aan bij verwerker Franje Onions in Waarde waar ze op dat moment bezig waren met de verwerking van de overwinteringsplantuien Troy.

Tot slot ging de internationale groep naar het plantuien demoveld in St. Annaland. Hier lagen naast de vroege rassen Forum, Troy, Jagro en Jetset, maar ook diverse rassen uit het middenvroege en latere segment. In totaal lagen er 20 rassen waaronder ook een aantal nieuwe kruisingen die als Experimantal in het veld lagen. Bij de rode plantuien was er naast de interesse voor Red Baron ook veel belangstelling voor de vroegere rassen Red Ray en Red Light.


Publicatiedatum: