Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Krap uienaanbod

Er is momenteel een beperkt uienaanbod, wat grotendeels verband houdt met het weer. Texas kreeg te veel regen aan het begin van het seizoen en Californië en Arizona hadden te maken met hoge temperaturen.



Ondanks de weersomstandigheden was de kwaliteit goed en werd alles weer in gang gezet. Gary Orvis van Heartland Produce: "We hebben alle uien die in de bewaring lagen, opgemaakt en na Independence Day zijn we overgegaan op het exporteren van Walla Walla's." Telers uit New Mexico, Oregon en Arizona, plus Colorado in augustus, zullen gaan beginnen met de oogst van hun gele, Spaanse en rode uien. 



Volgens Orvis kiest maar een klein deel van hun klantenbestand voor biologische uien. "Sommige winkels doen het goed en sommige niet. Het is afhankelijk van het karakter van de koper of hij in biologisch gelooft. Je moet er natuurlijk wel geld voor neerleggen."

Voor meer informatie:
Gary Orvis, Heartland Produce
Tel: 262-653-1000
gorvis@heartlandproduce.com
http://www.heartlandproduce.com