Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw: AVR komt met hallenvuller Cobra en stortbunker Falcon

Technieken en machines blijvend innoveren zodat ze op de beste manier beantwoorden aan de noden van de teler en loonwerker, dat is het doel van landbouwmachineproducent AVR. In augustus introduceert AVR zijn nieuwste innovaties op vlak van inschuurtechniek: de Cobra en Falcon. De Cobra is een hallenvuller waarvan de lengte 15 ľ 17 of 19 meter is. De breedte van de band is telkens 80 cm. De Falcon is de nieuwe stortbunker met 2,4 meter werkbreedte op de rollenset en een lengte van 4,5 of 6 meter. Inschuurdemonstraties vinden plaats tijdens de Aardappeldemodag in Westmaas en Potato Europe in Villers-Saint-Christophe.

Blijven ontwikkelen, uitgebreid testen
Voor een fabrikant van landbouwmachines is het belangrijk te blijven ontwikkelen. De noden van telers en loonwerkers blijven evolueren zodat hun machines daarop afgestemd moeten worden. "Dat bracht ons tot de ontwikkeling van de Cobra en Falcon. Uniek is bijvoorbeeld de 100% zachte bunkerbodem van de Falcon en de capaciteit van de Cobra, dankzij de dubbele aandrijving met beklede trommelmotoren," aldus sales and marketing directeur Stefaan Dierickx. "Om de gebruiker te verzekeren van een optimaal product waarmee ze met een gerust hart hun kostbare oogst veilig kunnen inschuren, testen we onze prototypes geruime tijd uitgebreid in het veld. Het is zeer belangrijk dat je een doordacht product aanbiedt, waarmee je aardappelen snel, aardappelvriendelijk en efficiŰnt kan inschuren."

"Wat betreft de naamgeving hebben we alle collega's laten meedenken. Falcon is een krachtige naam voor een krachtig, robuust toestel, en misschien lijken de zijschotten wel wat op z'n gespreide vleugels. De oorsprong van de Cobra-naam vind je in de analogie van de vorm en bewegingen van een cobra-slang en de lange hallenvuller."

Voordelig inschuren met de AVR Cobra
Nieuw bij de Cobra is onder andere de hydraulische wielaandrijving. De countergewichten zitten op de zijkant waardoor er geen dichting is onder de transportband (om aarde-ophoping te vermijden). Het besturingssysteem (CAN-bus) met touchscherm en robuust keypad is nieuw ontwikkeld door AVR.De voordelen op een rijtje:
 • De transportband is elektrisch aangedreven waardoor minder vermogen nodig is bij dezelfde belasting.
 • De machine is toegankelijk voor onderhoud en controle.
 • Een stabiele machine dankzij ruim bemeten contra-gewichten aan beide zijkanten.
 • Het open chassis vermijdt vuilophoping onder de transportband.
 • De wegklapbare trekdissel is makkelijk in gebruik.
 • De traploos instelbare snelheid van de hydraulisch aangedreven wielen zorgt voor een gelijkmatige verdeling/toevoer van aardappelen in de schuur.
 • De dubbele instorttrechter garandeert ook bij een steile positie van de band nog een goede afdichting. Doordat de trechter zo compact (laag) mogelijk is uitgetekend, wordt de valhoogte zo klein mogelijk gehouden.
 • De dubbele aandrijving is trekkend opgesteld. Dankzij het dubbele contactoppervlak van de aandrijving draait de band zonder slippen.
 • De insnoerrollen bij de motoren drukken de transportband goed tegen de trommel van de aandrijving zodat er nog eens 10 tot 15% meer contactoppervlak is.
 • Wand-, en productsensoren geven de mogelijkheid tot semiautomatisch vullen. Ook het vullen tussen virtuele muren, bijvoorbeeld voor complexere bewaarloodsen, behoort tot de mogelijkheden.


Aardappelvriendelijke Falcon stortbunker
De Falcon stortbunker is in verschillende uitvoeringen en met verschillende variaties rollen verkrijgbaar, zodat de gebruiker de machine bijna op maat kan samenstellen.


De voordelen op een rijtje:

 • 100% zachte behandeling van de oogst, want alle staaldelen zijn afgedekt met zacht rubber.
 • Dankzij de capaciteitsregeling wordt een constante aanvoer naar de rollenset geregeld.
 • De bodemketting heeft 19,2 ton trekkracht per ketting.
 • De snelheid kan variŰren tussen 0,1 en 8,1 meter per minuut. Dankzij de hydraulische aandrijving is ook bij lage bodemsnelheid veel koppel beschikbaar.
 • Minimale valhoogte tussen de bunkerbodem en de rollenset en van de rollenset naar de productafvoerband.
 • De bunkerbodem is standaard met een knik aan de achterzijde zodat het product uit elkaar getrokken wordt voor een constante stroom naar de rollenset. Dit verhoogt de zeefcapaciteit.
 • Dankzij de vlakke hellingshoek van de bunkerbodem, wordt het product gemakkelijk in een dikke laag naar boven getransporteerd.
 • De productafvoerband is in hoogte verstelbaar en ook schuin te stellen voor meer capaciteit.
 • De diameter van de reinigingsrollen is 90 millimeter. Deze kleine rollen zorgen ervoor dat het product gemakkelijk getransporteerd wordt over de rollenset naar het einde, waardoor het product minder beschadigd wordt.
 • De PU-spiraalrollenset garandeert naast een uitstekende zeefcapaciteit, een zacht rollenbed voor de aardappelen. De Boost-functie geeft de rollenset een zelfreinigend vermogen.
 • Door het specifieke ontwerp van de schaarstukken staan de schrapers (in geval van gladde staalrollen) in elke positie verticaal onder de rol. Dit voorkomt ophopingen.
 • Door het ontwerp van de schaarstukken zijn de rollen snel uit te wisselen. Zo kan voor elk type gewas de geschikte rol (of combinaties er van) gebruikt worden.
 • In geval van twee rollensets zorgt een eenvoudig uitgetekende lift set ervoor dat de voorsorteerunit uitgeschakeld kan worden.
Publicatiedatum: 15-7-2016

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-6-2018 Uientelers in Treasure Valley zien toekomst in nieuwe sorteertechnologie
1-5-2018 Optische uiensorteermachine TOP Onions gedemonstreerd aan uienbedrijven
20-4-2018 VS: uiensorteerder schakelt over op geautomatiseerd systeem Eqraft
13-2-2018 MSP kiest voor palletiseerlijnen Symach in nieuwe fabriek
17-11-2017 Uienpakstations bijgepraat over voortgang optische sorteermachine Eqraft
11-10-2017 Ajuin kiest voor weersonafhankelijk condensdrogen in nieuwe uienbewaring
3-3-2017 Canadese uienverpakker zet appelsorteerder in voor interne kwaliteitsselectie
13-2-2017 MSP stapt in optisch sorteren met aanschaf 12-sporige lijn van Eqraft
6-2-2017 TOP Onions kiest voor optisch sorteren met JDC-Elisam
20-1-2017 Eqraft presenteert nieuwe elektronische uiensorteermachine
17-8-2016 Filippijnse uientelers willen zelfvoorzienend worden met Vietnamese technologie
9-6-2016 JDC Onion Grading Solutions presenteert optische uiensorteertechnologie
15-4-2016 "Extra verpakkingslijn maakt ons flexibel voor snelle uienorders"
18-12-2015 ERC Machinery introduceert 'WorkFloorAutomation' (WFA)
4-9-2015 Online faillissementsveiling uienverwerkingslijn
4-6-2015 Miedema lanceert MH 201 stortbunker
1-12-2014 Mogelijke bestraling van uien in India
14-11-2014 Hanse Staalbouw realiseert na fustloods ook bewaarloods Wiskerke Onions
23-5-2014 Handmatig uien sorteren de norm in VS
9-4-2014 Uienpakstations Reimerswaal mogen toch uitbreiden