Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Smit, Smit's Uien:

"Verkoop rode uienringen neemt een vlucht"

Tholen - De vraag naar geschilde uien, uienblokjes en uienringen loopt momenteel goed. Dat vertelt Jan Smit van Smit's Uien uit Den Haag, een familiebedrijf dat zich heeft ontwikkeld tot de grootste leverancier van geschilde uien, uienblokjes en uienringen voor horeca, viswinkels en AGF. "De horeca is onze belangrijkste poot, maar in de haringtijd doen de viswinkels ook altijd extra goed mee."



"Normaal hebben we de eerste weken na de start van de Hollandse Nieuwe een piek in de verkoop van uienblokjes en zakt de vraag vervolgens langzaam af, maar dit jaar blijft de verkoop er goed in, mede dankzij het weer en de goede kwaliteit van de haring", zegt Jan. "In de winter wordt er traditioneel wat minder haring gegeten, maar de uienconsumptie blijft gelukkig altijd doorgaan, zij het dan in de hachee of erwtensoep."

"In de zomervakantie zie je ook de consumptie verschuiven. Mensen eten meer buiten op campings en pretparken, maar ook daar behoren de gesneden uien tot het vaste assortiment op de broodjes en snacks. Een duidelijke trend is daarbij dat de verkoop van rode uienringen de laatste jaren een vlucht neemt"

Voor meer informatie:
Smit's Uien
Elbe 33-37
2491 BT DEN HAAG
Tel. +31 (0)70 3271061
Fax +31 (0)70 3277642
info@smitsuien.nl
www.smitsuien.nl