Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekenland: Schimmel teistert rode bosuien

Over een paar dagen zal in Griekenland de oogst van rode bosuien van start gaan. Een gedeelte van de winterproductie zal echter niet verkocht worden en de vraag is of de nieuwe volumes een betere kans zullen hebben. Er is ook sprake van schimmelaanvallen waarvan de ziekteverwekker nog geïdentificeerd moet worden. Monsters van diverse getroffen gebieden worden momenteel geanalyseerd bij een fytopathologisch instituut, maar het verlossende antwoord moet nog komen.

Hoewel het areaal waarop uien worden geteeld met 15% is gestegen, vergeleken met vorig jaar, zou de productie zomaar stabiel kunnen blijven gezien de weersomstandigheden. Wegens de lage zomerprijzen hebben producenten niet erg enthousiast geïnvesteerd in de bescherming van hun gewassen of in de bemesting.

In de regio Viotia moesten producenten gedwongen hun prijzen laten zakken, en een van de grootste problemen die worden genoemd is het gebrek aan een krachtig lokaal kwaliteitslabel. Geloofd wordt dat zo´n merk, samen met de bijbehorende certificeringen, de producenten zal helpen hun aanwezigheid in buitenlandse markten te versterken. Telers zijn ervan overtuigd dat de situatie alleen kan veranderen met dergelijke collectieve regelingen, maar helaas zijn er momenteel geen plannen in deze richting.

Source: ypaithros.gr
Publicatiedatum: