Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwste generatie diesel-/LPG-heftrucks

Jungheinrich pakt uit tijdens AgroTechniek Holland

Jungheinrich pakt tijdens AgroTechniek Holland (7 tot en met 10 september, Biddinghuizen) uit met bijna het complete gamma heftrucks. De fabrikant, die rechtstreeks aan gebruikers verkoopt, toont zowel haar nieuwste generatie diesel- en LPG-heftrucks, als elektrische heftrucks en ook refurbished occasions.
 
De refurbished Jungheinrich heftrucks zijn een kwalitatief alternatief voor een nieuwe heftruck van een budgetmerk. Gebruikers krijgen voor eenzelfde prijs Duitse A-kwaliteit en meer gebruikscomfort. De heftrucks worden door de fabrikant zo grondig 'refurbished', dat ze technisch en optisch weer als nieuw zijn.
 
Tijdens het refubish-proces vervangt Jungheinrich alle veiligheidsrelevante onderdelen. Andere onderdelen worden vervangen of gereviseerd, zodat de heftruck als nieuw aanvoelt. Jungheinrich spreekt van een vijf sterren kwaliteit. De heftruck krijgt uitgebreide garantie en is in een dusdanig goede staat, dat ook lease mogelijk is.
 
Het bedrijf biedt zowel diesel- en LPG-, als elektrische vorkheftrucks aan. De refurbished trucks zijn te bekijken op het 'Zo goed als nieuw Paviljoen' van AgroTechniek.
 


Nieuwste generatie diesel-/LPG-heftrucks
Op de stand van Jungheinrich (veld D, standnr. 6.10) is veel aandacht voor de nieuwste generatie diesel- en LPG-heftrucks. De modelrange heeft een conventionele koppelomvormer ('automaat') en is volledig gericht op robuustheid en betrouwbaarheid. De heftrucks zijn daardoor geschikt voor lange, intensieve werkdagen.
 
De heftrucks zijn bijzonder makkelijk te onderhouden. Dankzij uitneembare zijdelen en een wijd openende motorkap, heeft de gebruiker ongehinderd toegang tot de motorruimte. De lamellenrem is onderhoudsvrij.
 
Een nieuwe generatie motoren verlaagt de uitlaatemissies. Ook hydrostatische uitvoeringen behoren tot de mogelijkheden.
 
Elektrische heftrucks met grotere lastzwaartepuntafstand
Bij de elektrische heftrucks trekken de EFG S30 en S50 alle aandacht. Deze machines hebben capaciteiten van respectievelijk 3 en 5 ton bij een verlengde lastzwaartepuntafstand van 600 mm. De compacte modellen zijn daarmee al direct geschikt voor bijvoorbeeld een kistenkantelaar. Een grotere 3,5- of 5,5-tonner is niet meer nodig. De S-series zijn in de aanschaf ook nog eens iets voordeliger dan die grotere machine met een normale lastzwaartepuntafstand.
 
De elektrische S-series hebben een verzwaarde stuur- en/of aandrijfas die bestand is tegen grotere belastingen. Ook krijgen ze grotere wielen dan conventionele modellen.
 
Om de performance verder af te stemmen op de omstandigheden, biedt Jungheinrich twee uitvoeringen. De Efficiency-uitvoering draait om het meest gunstige energieverbruik tegen een uitstekende productiviteit. De elektrische heftruck werkt langer met één acculading en dat bespaart kostbare investeringen in bijvoorbeeld wisselaccu's.
 
Wordt regelmatig tot grotere hoogtes geheven of is sprake van lange rijafstanden, dan haalt Drive & Lift Plus het maximale uit de heftruck. Die uitvoering zorgt voor zeer krachtige acceleratie, tot 18,8% hogere rijsnelheden en tot 14,8% hogere hefsnelheden.  Met vijf individueel instelbare programma's zijn accelereer-, rem- en hefkracht van beide uitvoeringen verder te verfijnen.
 

Publicatiedatum: 9-8-2016

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 Volautomatische dozensluitmachine voor kartonnen verpakkingen
21-6-2018 Wegen, etiketteren, klanten adviseren en transacties met één winkelweegschaal
14-6-2018 Girò lanceert nieuwe verpakkingsmachine EXACT-100
13-6-2018 AGF-schilmachines voor dummies
12-6-2018 Kronen viert 40-jarig bestaan op 27 en 28 september 2018
11-6-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-6-2018 Nieuwste UV-C tunnel gedemonstreerd op demodag 21 juni
7-6-2018 Universele Poolse sorteerder voor breed scala aan AGF
7-6-2018 Boomgaard aanplanten kan makkelijker
6-6-2018 Munckhof Machinefabriek na 134 jaar overgenomen
6-6-2018 Nieuwe uiensorteer- en verpakkingslijn voor La Motte
23-5-2018 Flevofruit stopt met telen van fruit, sorteerlijn wordt geveild
17-5-2018 "De interne kwaliteit van het fruit is de graadmeter"
16-5-2018 Rainbow Kleinpak breidt machinepark uit met vier Fuji Flowpackers
14-5-2018 Nieuwe appelpakrobot ontwikkeld
14-5-2018 AGF-verwerkingssystemen worden steeds geavanceerder
9-5-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-5-2018 Nieuwe meloenensnijder op de markt
7-5-2018 Zweedse Grönsakshallen investeert in groentenverwerkingslijn van Kronen
3-5-2018 Aspergerobot krijgt 1,5 miljoen euro aan Europese subsidie