Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kwart akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers wil zonnepanelen aanschaffen

Op dit moment beschikt ca. 24% van de akkerbouwers en 21% van de vollegrondsgroentetelers over zonnepanelen op het bedrijf. Ongeveer een kwart van de ondernemers uit deze sectoren heeft plannen om in zonnepanelen te investeren. Na een forse daling van investeringsplannen in 2014, kruipt de investeringsbereidheid weer richting het niveau van 2013.Dit blijkt uit de AkkerbouwScanner 2016, de jaarlijkse telefonische inventarisatie van AgriDirect onder Nederlandse akkerbouwbedrijven. In de maanden februari t/m april 2016 werden ca. 7.000 agrariërs met minstens 10 ha akkerbouwgrond en/of 2 ha vollegrondsgroenteteelt benaderd met vragen over hun bedrijfsactiviteiten, de toekomstintenties en de aanwezigheid van een mogelijke bedrijfsopvolger. In de analyse voor dit persbericht zijn de bedrijven vanaf 10 ha akkerbouw en 5 ha vollegrondsgroenten betrokken, zodat de data vergelijkbaar is met voorgaande jaren.

Stijgende lijn in percentage zonnepanelen in akkerbouw- en vollegrondsgroentesector
In vier jaar tijd is het percentage zonnepanelen op akkerbouwbedrijven meer dan verdriedubbeld. Waar in 2013 nog 7,4% van de akkerbouwers en 6,0% van de vollegrondsgroentetelers zonnepanelen op het bedrijf had, komt dit percentage dit jaar uit op respectievelijk 23,9% en 21,0%.Bijna kwart wil investeren in zonnepanelen
Zowel op de akkerbouw- als de vollegrondsgroentebedrijven neemt het percentage investeerders in zonnepanelen toe. 23,3% van de akkerbouwers en 26,5% van de vollegrondsgroentetelers heeft plannen om zonnepanelen op de bedrijfsdaken te leggen.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018