Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed seizoen voor Deense uien

Het Deense uienseizoen is goed op gang. Twee weken geleden begon de oogst van sjalotten en de vroege uienvariëteiten gaan volgende week van start. Volgens een grote Deense groothandelaar zijn er van nu tot oktober/november alleen Deense uien beschikbaar op de binnenlandse markt. 

Het gemiddelde volume wordt geraamd op een niveau dat normaal of misschien iets beter is dan dat van vorig jaar. Een Deense teler heeft echter aangegeven dat er dit seizoen geen records gebroken gaan worden.

Het seizoen begon eerder dan normaal wegens een combinatie van het warme weer en neerslag. De kwaliteit is naar verluid uitstekend.

Sjalotten worden doorgaans verpakt in zakken van 300 gram voor consumenten en in zakken van 5 tot 10 kilo voor de groothandel. 

De uien voor export worden tot het nieuwe jaar opgeslagen. Als dan het exportseizoen begint, zal het merendeel in grote zakken naar Zuid-Europa, Duitsland en de Tsjechische Republiek worden gestuurd.
Publicatiedatum: