Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Landelijke Uiendag 2016

Tholen - Waar je vorig jaar met je laarzen flink wegzonk tussen de uienproeven op de Landelijke Uiendag in Colijnsplaat, was het dit jaar kortebroekenweer. Dat had ook zeker effect op de aanloop van de bezoekers, die op deze heetste dag van het jaar een andere plek verkozen. Zij misten wel een interessant programma, waaronder - hoe snel kan de situatie veranderen - een cursus 'wateroverlast in uien'. Hoewel het een eendaags evenement is, was er ook internationaal publiek op de 15e editie van de uiendag. De toenemende uienteelt in Belgiƫ (afgelopen jaar +20%) zorgde voor een behoorlijke toestroom van onze zuiderburen, maar ook enkele Deense telers waren op het evenement present.



Verder waren er weer tal van veldproeven, toonden de zaadhuizen hun rassen en waren er tal van toeleveranciers met een stand in de steeds grotere witte tent in Colijnsplaat. Daar werden ze ook weer keurig van een natje en een droogje voorzien, waarbij vooral de ijsjes het dit jaar erg goed deden. Traditiegetrouw zorgde de familie van de Berge (Delta Gigant) voor de mosselen en schotelde OTA de bezoekers een kopje uiensoep voor. Ook volgend jaar staat de uiendag de laatste donderdag van augustus weer op het programma

Wij maakten weer een fotoreportage van alle standhouders