Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klimaatstrategie Aldi Süd: vooral natuurlijke koudemiddelen

De uitstoot van CO2-equivalenten - veroorzaakt door koudemiddelenlekkage - daalde 20,6 procent tussen 2012 en 2014 bij Aldi Süd, blijkt uit het Corporate Responsibility-verslag van de retailer. Door monitoring en betere technische uitrusting kon de supermarktketen de uitstoot van CO2-equivalenten verminderen. Nog belangrijker is "de overstap naar meer milieuvriendelijke koudemiddelen," zo zegt Kirsten Geß, Communications Director bij Aldi Süd in het bericht op R744.com.

'Ieder nieuw koelsysteem werkt met transkritisch CO2'
Elk nieuwe koelsysteem bij Aldi Süd in Duitsland werkt nu met transkritisch CO2. Het bedrijf schat dat tegen het einde van 2016 bijna de helft van de 1860 winkels in Duitsland zal worden uitgerust met een CO2-koelsystemen. "De investeringen en onderhoudskosten van transkritische CO2-koelinstallaties kunnen worden vergeleken met die van een F-gas-koelsystemen. Echter, de kosten voor het CO2-koudemiddel zijn relatief laag," aldus Kirsten Geß en bevestigt dat dit een argument is in het voordeel van investeren in CO2-koelsystemen.

71 distributiecentra hebben ammoniaksysteem
Aldi Süd exploiteert 79 distributiecentra wereldwijd, waarvan 71 centra zijn uitgerust met ammoniaksystemen en twee werken met CO2 in hun systemen. Natuurlijke koudemiddelen worden dus gebruikt in 94,2 procent van de distributiecentra. De diepvrieskisten bij Aldi Süd werken met propaan.

Transkritische CO2 komt in Duitsland het meest voor
Transkritische CO2 is in Duitsland de meest voorkomende technologie. In andere delen van de wereld worden CO2 cascade-installaties op grote schaal gebruikt. De Duitse supermarktketen is aanwezig in Australië, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Slovenië, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Bron: Koudeluchtbehandeling.nl
Publicatiedatum: