Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saoedi-Arabië importeert Turkse AGF voor bedevaart

Om te voldoen aan de vraag naar groenten en fruit tijdens de bedevaart is Saoedi-Arabië van plan 120.000 ton aan producten te importeren vanuit Turkije. De goederen zullen worden getransporteerd door Turkish Airline, zegt Sahim Al-Ghamdi, hoofd van het comité voor verse groenten en fruit van de Kamer van koophandel en fabrieken van Jeddah. Onder de import valt 40.000 ton tomaten en 40 ton aan citrusvruchten.

Volgens Al-Ghamdi is er een toename in de groenten- en fruitimport uit Turkije door het gevarieerde aanbod en het competitieve proces. Mustafa, een senior consultant van het bureau voor stimulans en steun van investeringen in Turkije, wees erop dat het voor hen van belang was om obstakels te vereenvoudigen waar investeerders in welke sector dan ook tegen aan lopen. Zij willen strategische producten leveren aan lokale en internationale markten om bij te dragen aan de voedselzekerheid.

Saoedische beleggers in deze sector, samen met beleggers uit de Golf, bezochten Antakya in mei in een poging om de mogelijkheden en obstakels van beleggers in deze sector te bespreken. Vooral de transport kwesties werden besproken. Volgens Al-Ghamdi steeg de groenten- en fruitimport vanuit Turkije met 30 procent dit jaar na de ondertekening van een aantal overeenkomsten met Turkse bedrijven.

De regio Antakya produceert 65 procent van de Turkse groenten en fruit, waaronder onder meer hazelnoten, kersen, vijgen, olijven, tomaten, aubergines, appelen, peren en komkommers. Turkish Airlines zegt dat het de capaciteit heeft om dagelijks 70 ton producten te transporteren via de geplande passagiersvluchten.

Bron: saudigazette.com.sa
Publicatiedatum: