Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Homburg Holland On Tour 2016

Spuitsysteem garandeert 5 tot 30 procent besparing op spuitmiddel

Het nieuwe activiteitenbesluit volgens Kenniscentrum InfoMil van het ministerie van Infrastructuur en Milieu schrijft voor hoe telers en loonwerkers vanaf 1 januari 2017 hun spuitwerkzaamheden moeten uitvoeren. Toepassing van 75 procent winddrift-reducerende doppen of technieken is verplicht. TWIN luchtondersteuning voldoet aan deze norm, waardoor men deze spuitdoppen kan blijven hanteren. Gebruikers kunnen zelf de juiste spuitdop en -druk instellen.

Homburg Holland zal van 12 tot en met 30 september de mogelijkheden en voordelen in kaart brengen tijdens 'Homburg Holland On Tour 2016'. De demotrekker en veldspuit zijn uitgerust met Ag Leader GPS systeem en gewassensoren. De HARDI Commander is uitgevoerd met 27 meter spuitbomen en een 4.500 liter tank.

Voordelen Twin Force
Het Twin Force spuitsysteem is 75 procent winddriftreducerend. Praktijkresultaten laten een capaciteitsstijging zien van bijna 100 procent. De hoeveelheid water wordt verminderd tot de helft van de gebruikelijke hoeveelheid. De vultijd wordt gereduceerd en transporttijd verminderd. De rijsnelheid wordt door het gebruik van luchtondersteuning met 50 procent verhoogd en er zijn meer beschikbare spuituren. Uiteindelijk wordt 5 tot 30 procent besparing op spuitmiddel gegarandeerd.



Ag Leader - OptRx
De Ag Leader OptRx gewassensoren zijn op de HARDI Twin Force opgebouwd en kijken met de spuiter mee om het maximale uit het gewas te halen. De sensoren meten de Vegetatie Index van het gewas en geven op basis daarvan direct een inzicht in de actuele staat van het gewas. De OptRx sensor kan direct tijdens het scannen de waarneming omzetten in een variabele dosering van kostbare meststoffen en/of gewasbeschermings-middelen. Hierdoor wordt de opbrengst geoptimaliseerd en significant op kosten bespaard.



Ag Leader - Paradyme RTK systeem
De demotrekker is uitgerust met een RTK stuurautomaat. Hierdoor kan de gebruiker zich meer concentreren op de spuitmachine en het gewas. In de trekker bevindt zich het nieuwe type InCommand 1200/HC9600 scherm voor zowel bediening als sectieschakeling van de spuitboom.



Locaties
Verspreid over Nederland worden er in totaal 14 HARDI Ag Leader demonstraties verzorgd. Een actueel overzicht van de locaties kan hier worden geraadpleegd. Alle demo's vangen aan om 13.00 uur.


Voor meer informatie:
Johannes de Boer
Homburg Holland
It Noarderfjild 21
9051 BM Stiens
T: +31 (0)58 257 1555
F: +31 (0)58 257 3535
info@homburg-holland.com
www.homburg-holland.com
Publicatiedatum: