Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dagenlang nagenieten nu verleden tijd

Zo krijg je die knoflookgeur van je handen af

Iedereen die wel eens knoflook snijdt of pelt, kan het beamen: je handen blijven nog dagenlang naar het goedje ruiken. Een huis-tuin-en-keuken-truc moet dat probleem voor eens en voor altijd verhelpen. Was je handen na afloop zorgvuldig met water, terwijl je daarbij een roestvrijstalen voorwerp vasthoudt, dan verdwijnt deze geur als sneeuw voor de zon. Denk aan een garde of pollepel. Er gaat een chemisch proces schuil achter deze truc: de 'geurige' zwavelmoleculen uit de knoflook hechten zich aan het staal, waardoor de geur van je handen wordt overgedragen.

Bron: PureWow

Publicatiedatum: