Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Resultaten eerste proefrooiing bij De Groot en Slot positief

Op het land is het rooien volop in gang. De buitendienst van De Groot en Slot is op dit moment erg actief met het nemen van proefmonsters. Dit wordt gedaan om de nieuwe commerciële rassen te wegen en te beoordelen. De eerste resultaten zijn nu al positief te noemen, stelt het bedrijf.



De proefmonsters worden vergeleken met het eigen bestaande assortiment en dat van collega zaadbedrijven. De oogstdatum ligt door het goede weer dichter bij elkaar en is dus minder uiteenlopend dan verwacht. Door het droge weer vormt er op sommige plaatsen een harde toplaag waardoor de mogelijkheden tot rooien beperkt zijn. Ondanks de harde toplaag halen medewerkers van De Groot en Slot de uien met de hand uit het veld. Het proefrooien zorgt voor een goed inzicht in de partij die een teler straks gaat oogsten of direct afgeleverd. Het vormt een indicatie van de opbrengst. Bij zowel de bekende rassen Hypark, Hybelle en Hytech, als bij de nieuwkomers Hysky, Hybound, Hyfive en Hystore zijn de opbrengsten veelbelovend.
Op dit moment is het netto opbrengstverschil soms wel 10 ton in vergelijking met andere rassen. Met de huidige marktprijzen kan dat voor een gemiddelde teler van 10 hectare maar liefst 10.000 euro verschil maken in rendement op de uienteelt. In februari worden de genomen monsters op kwaliteit beoordeeld en gesorteerd.

Voor meer informatie:

Noord-Nederland
Jaap Jonker
M 0646 076 817

Noordwest-Nederland en Zuid-Flevoland
Niels Molenaar
M 0611 887 859

Oost-Flevoland en Oost-Nederland
Tom Langenberg
M 0646 258 634

Zuid-Nederland
Robbert Boon
M 0625 640 315

Zuid-Nederland en België
Peter Vroegindeweij
M 0621 819 337

Zuid-Nederland en België
Rinus Struik
M 0653 264 313
Publicatiedatum: