Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flevoland lanceert nieuw datatechnologienetwerk voor teelt

Meten is weten. Dat is de kernboodschap voor een agrosector die zich op de toekomst richt. Flevoland stimuleert die innovatie door de lancering van een speciaal digitaal netwerk voor communicatie met kleine energiezuinige sensoren en apparaten. Met het zogenoemde Long Range Wide Area Network (LoRaWan) wordt met weinig energie data over grote afstand verstuurd. Een unieke combinatie waardoor het mogelijk wordt om makkelijker en goedkoper op meerdere locaties heel plaatsspecifiek metingen te doen. Een techniek die uitermate geschikt is voor de precisielandbouw.



Flevofieldlab
Het Flevofieldlab is de plek (fysiek en digitaal) waar wordt samengewerkt aan toepassingen voor de agrosector die o.a. gebruik maken van het LoRa netwerk. De website www.flevofieldlab.nl is het digitale platform om de mogelijkheden van de LoRa techniek te laten zien en te delen en op de fysieke locatie 'Proefveld Dronten' wordt de techniek in praktijk gebracht.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: "Flevoland loopt voorop als het gaat om precisielandbouw. De LoRa techniek geeft hier een belangrijke impuls aan. Het Flevofieldlab biedt huidige en toekomstige gebruikers informatie en praktijkervaringen, dus ik verwacht dat het gebruik van LoRa nu gaat toenemen. Een mooie ontwikkeling die ongetwijfeld bijdraagt aan groei van ondernemingen."

Initiatiefnemers en samenwerkingspartners van FlevoFieldlab zijn onder meer Atilas Automatisering, Tjink IT, Apps for Agri, Aeres Hogeschool Dronten en Almere, Solcon, Ding Engineering en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL).

Bron: Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland
Publicatiedatum: