Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fotoreportage internationale standhouders Asia Fruit Logistica 2016

Vorige week vond in Hong Kong de tiende editie van Asia Fruit Logistica plaats. Het bezoekersaantal steeg met 22% en meer dan 11.000 professionals uit 74 verschillende landen namen deel aan de beurs.

In totaal presenteerden 665 bedrijven uit 37 verschillende landen hun producten of diensten, wat neerkomt op zo'n 100 exposanten meer dan tijdens de editie van 2015. "We zijn zeer tevreden met de opkomst van dit jaar," vertelt organisator Wilfried Wollbold van Global Produce Events. "De grote belangstelling laat zien dat de Asia Fruit Logistica beurs in AziŽ toonaangevend is voor de sector en het bewijst eveneens de groeiende internationale belangstelling van handelaren en leveranciers voor de Aziatische markt."
Klik hier voor het fotoverslag

AustraliŽ/ Nieuw-Zeeland

Met name AustraliŽ was met zijn indrukwekkende paviljoen beter vertegenwoordigd dan tijdens voorgaande edities. AustraliŽ heeft onlangs toegang tot de Chinese markt gekregen voor nectarines. Nieuw-Zeelandse bedrijven presenteerden nieuwe appelrassen voor de Aziatische markt. Het lijkt er op dat AustraliŽrs en Nieuw-Zeelanders wat afstand nemen van de Europese markt en zich in toenemende mate richten op markten in AziŽ.

Midden- en Zuid-Amerika
Er waren wat meer Zuid-Amerikaanse standhouders aanwezig dan vorig jaar. Columbia nam voor het eerst deel aan de beurs. Ook namen er meer bedrijven uit Ecuador, Mexico en ArgentiniŽ deel. Landen uit Midden- en Zuid-Amerika zien AziŽ als een opkomende markt die open staat voor nieuwe smaken en fruitsoorten. Zo presenteerde de Columbiaanse bedrijven Ocati en Tropical bite hun nieuwe product: gedroogde goudbessen.
China
Er waren dit jaar zowel meer exposanten als bezoekers uit China aanwezig dan voorgaande jaren. Chinese merken worden steeds herkenbaarder en raken meer internationaal georiŽnteerd.

Klik hier voor het fotoverslag

Tal van Chinese bedrijven presenteerden nieuwe fruitrassen, waaronder kiwi's, citrus, appelen en bananen.

De Chinese markt is verre van geconsolideerd en bedrijven willen maar wat graag samenwerken met Chinese importeurs en distributeurs. Er zijn onlangs wel wat ontwikkelingen geweest. Zo heeft het bedrijf Jaguar the Fresh Company dit jaar Leopard Fruit opgericht. Dat is een Chinese onderneming die gevestigd is in Shanghai en die zich richt op de import van AGF, waaronder citrus uit Zuid-Afrika en de export vanuit China naar Europa. Goldanda is de samenwerking met de Australische citrusproducent Nippys aangegaan.Klik hier voor het fotoverslag

Europa
Ook Europa was ruimer vertegenwoordigd dit jaar met meer exposanten uit onder meer Nederland, Spanje en ItaliŽ. Onder de Nederlandse deelnemers waren Conference peren, appelen, tomaten en paprika's. Deze laatste hopen in 2017 toegang tot de Chinese markt te krijgen.

In China, maakt the Greenery reclame voor twee perenrassen: de Conference en Sweet Sensation. Fruitmasters presenteerde naast een assortiment zachtfruit ook zijn Migo peer. De rode en gele paprika's van Levarht wisten eveneens de aandacht van de Aziatische bezoekers te trekken.

Rijk Zwaan is al ruim aanwezig op de Chinese markt. In AziŽ groeit de markt voor ready-to-eat-producten. Vandaar dat de Knox sla van het bedrijf op grote belangstelling kon rekenen.

Ook de Belgische bedrijven Truval en Calsa namen deel evenals Enza Zaden dat een aantal andere tomaten-, paprika- en pompoenrassen tentoonstelde.
AziŽ
Het aantal deelnemers uit India en Pakistan daalde licht. Er waren daarentegen wel meer bedrijven uit Korea en Japan vertegenwoordigd. De Turkse exposanten richtten zich voornamelijk op vijgen en citrus.
Afrika, Zuid-Afrika
Zoals altijd werd de Zuid-Afrikaanse stand druk bezocht. Egypte was ruimer vertegenwoordigd waarschijnlijk met het oog op het naderende citrusseizoen en het feit dat Egyptische druiven toegang tot de Chinese markt hebben gekregen.

Klik hier voor het fotoverslag

Publicatiedatum: 13-9-2016

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-9-2017 Fotoreportage World Food Moscow
20-9-2017 Markt van 1001 Smaken in teken van Kids en Smaak
19-9-2017 "Internationaliteit maakt aanpak voedselverspilling zinvol"
18-9-2017 Handelaren Mabru zijn toe aan verandering
18-9-2017 Freshfel vertegenwoordigt Europese groenten- en fruitsector op World of Food India
15-9-2017 Fruitshow met meer dan 100 oude fruitrassen
15-9-2017 Goede opkomst op modderige Potato Europe 2017
14-9-2017 Wereldlezing 'Hebben we nog vertrouwen in voedingswetenschappers?'
14-9-2017 Koning Philippe vanmorgen op bezoek bij Mabru
13-9-2017 Berusting over afgelasting eerste beursdag Potato Europe
13-9-2017 Freshriders halen 30.000 euro op voor Daniel den Hoed Stichting
12-9-2017 Fotoreportage Asia Fruit Logistica 2017
11-9-2017 Fotoreportage Asia Fruit Logistica 2017
11-9-2017 Fotoreportage International Strawberry Congress
11-9-2017 Aardappelbeurs Hamburg verwacht veel exposanten en bezoekers
8-9-2017 NFO-excursie productgroep klein- en steenfruit
8-9-2017 Rabobank sponsor Proeftuin Randwijk
7-9-2017 "Succes aardbeiensector in handen consument"
7-9-2017 Fotoreportage Receptie bij consulaat tijdens Asia Fruit Logistica
6-9-2017 Drukke start voor Asia Fruit Logistica