Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fotoreportage internationale standhouders Asia Fruit Logistica 2016

Vorige week vond in Hong Kong de tiende editie van Asia Fruit Logistica plaats. Het bezoekersaantal steeg met 22% en meer dan 11.000 professionals uit 74 verschillende landen namen deel aan de beurs.

In totaal presenteerden 665 bedrijven uit 37 verschillende landen hun producten of diensten, wat neerkomt op zo'n 100 exposanten meer dan tijdens de editie van 2015. "We zijn zeer tevreden met de opkomst van dit jaar," vertelt organisator Wilfried Wollbold van Global Produce Events. "De grote belangstelling laat zien dat de Asia Fruit Logistica beurs in AziŽ toonaangevend is voor de sector en het bewijst eveneens de groeiende internationale belangstelling van handelaren en leveranciers voor de Aziatische markt."
Klik hier voor het fotoverslag

AustraliŽ/ Nieuw-Zeeland

Met name AustraliŽ was met zijn indrukwekkende paviljoen beter vertegenwoordigd dan tijdens voorgaande edities. AustraliŽ heeft onlangs toegang tot de Chinese markt gekregen voor nectarines. Nieuw-Zeelandse bedrijven presenteerden nieuwe appelrassen voor de Aziatische markt. Het lijkt er op dat AustraliŽrs en Nieuw-Zeelanders wat afstand nemen van de Europese markt en zich in toenemende mate richten op markten in AziŽ.

Midden- en Zuid-Amerika
Er waren wat meer Zuid-Amerikaanse standhouders aanwezig dan vorig jaar. Columbia nam voor het eerst deel aan de beurs. Ook namen er meer bedrijven uit Ecuador, Mexico en ArgentiniŽ deel. Landen uit Midden- en Zuid-Amerika zien AziŽ als een opkomende markt die open staat voor nieuwe smaken en fruitsoorten. Zo presenteerde de Columbiaanse bedrijven Ocati en Tropical bite hun nieuwe product: gedroogde goudbessen.
China
Er waren dit jaar zowel meer exposanten als bezoekers uit China aanwezig dan voorgaande jaren. Chinese merken worden steeds herkenbaarder en raken meer internationaal georiŽnteerd.

Klik hier voor het fotoverslag

Tal van Chinese bedrijven presenteerden nieuwe fruitrassen, waaronder kiwi's, citrus, appelen en bananen.

De Chinese markt is verre van geconsolideerd en bedrijven willen maar wat graag samenwerken met Chinese importeurs en distributeurs. Er zijn onlangs wel wat ontwikkelingen geweest. Zo heeft het bedrijf Jaguar the Fresh Company dit jaar Leopard Fruit opgericht. Dat is een Chinese onderneming die gevestigd is in Shanghai en die zich richt op de import van AGF, waaronder citrus uit Zuid-Afrika en de export vanuit China naar Europa. Goldanda is de samenwerking met de Australische citrusproducent Nippys aangegaan.Klik hier voor het fotoverslag

Europa
Ook Europa was ruimer vertegenwoordigd dit jaar met meer exposanten uit onder meer Nederland, Spanje en ItaliŽ. Onder de Nederlandse deelnemers waren Conference peren, appelen, tomaten en paprika's. Deze laatste hopen in 2017 toegang tot de Chinese markt te krijgen.

In China, maakt the Greenery reclame voor twee perenrassen: de Conference en Sweet Sensation. Fruitmasters presenteerde naast een assortiment zachtfruit ook zijn Migo peer. De rode en gele paprika's van Levarht wisten eveneens de aandacht van de Aziatische bezoekers te trekken.

Rijk Zwaan is al ruim aanwezig op de Chinese markt. In AziŽ groeit de markt voor ready-to-eat-producten. Vandaar dat de Knox sla van het bedrijf op grote belangstelling kon rekenen.

Ook de Belgische bedrijven Truval en Calsa namen deel evenals Enza Zaden dat een aantal andere tomaten-, paprika- en pompoenrassen tentoonstelde.
AziŽ
Het aantal deelnemers uit India en Pakistan daalde licht. Er waren daarentegen wel meer bedrijven uit Korea en Japan vertegenwoordigd. De Turkse exposanten richtten zich voornamelijk op vijgen en citrus.
Afrika, Zuid-Afrika
Zoals altijd werd de Zuid-Afrikaanse stand druk bezocht. Egypte was ruimer vertegenwoordigd waarschijnlijk met het oog op het naderende citrusseizoen en het feit dat Egyptische druiven toegang tot de Chinese markt hebben gekregen.

Klik hier voor het fotoverslag

Publicatiedatum: 13-9-2016

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 Tomaten op VEG.
22-6-2018 HortiHeroes gaat voor festival
22-6-2018 Purple Power concept en nieuwe toepassingen van spruiten
22-6-2018 Vak Event Groente & Fruit helden zit erop
21-6-2018 Standhouders pakken uit voor VEG.
21-6-2018 Oogstverliezen en verspilling in de afzetketen
20-6-2018 Blockchainbijeenkomst: wat is het en wat kun je ermee?
19-6-2018 BZV-bioboer Willem opent VEG.
18-6-2018 Harmonization Meeting draagt bij aan uniforme interpretatie van kwaliteitsstandaarden
15-6-2018 ďVlamingen hebben zeker wat in hun marsĒ
15-6-2018 Aan de slag met veelzijdigheid aubergines en paprika's
15-6-2018 Holland Branding Pavilion tijdens PMA Zuid-Afrika
15-6-2018 PremiŤre ĎRijpí exclusief voor bezoekers VEG.
14-6-2018 ĎGa voor Kleurí en ĎSocial Mediaí tijdens VEG
14-6-2018 Waterman Onions viert jubileum met grote open dag
13-6-2018 Ontmoet Egyptische AGF-exporteurs in Ridderkerk
12-6-2018 "'Ook de 3e klas uien zijn een uitstekend product om nog verder te verwerken"
11-6-2018 Internationale fotoreportage London Produce Show
8-6-2018 "Weinig Nederlanders en Belgen maar toch gezellig"
8-6-2018 "Onderzees" netwerken met groentenbarbecue