Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

18 september: Dag van de Landbouw

Wie kennis wil maken met de dagdagelijkse activiteiten van een Belgische producent, kan op 18 september daarvoor terecht bij 45 land- en tuinbouwbedrijven verspreid over heel Vlaanderen. Tijdens deze 34e 'Dag van de Landbouw' willen Boerenbond en Landelijke Gilden de hedendaagse teelt- en tuinbouwsector dichter bij de consument brengen.

De beroepsorganisatie en plattelandsvereniging willen consumenten de kans geven om een kijkje te nemen achter de schermen van de teelt- en tuinbouwbedrijven.
Het idee hierachter is dat zij daarvoor een beeld kunnen vormen van de verschillende productieprocessen en de manier van leven op een dergelijke bedrijven. Voor jong en oud worden activiteiten georganiseerd: een rondleiding met de teler, een tekenwedstrijd voor kinderen en het platteland op de fiets verkennen.
Voor een actueel overzicht van de deelnemende bedrijven, klik hier.

Op de Dag van de Landbouw zullen vijf BelOrta-producenten hun deuren openen. De desbetreffende telers zullen hun bedrijven van 10.00 tot 18.00 uur openstellen. Wie houdt van paprika, mini-witloof, hard- of zachtfruit kan bij onderstaande telers terecht voor uitleg en proeverijen:




Familie Billen Schoels


Familie Bruyninxkx Lu


Familie Devlieghere Szczepanska


Familie Theunissen


Voor meer informatie:
Sofie Lambrecht
BelOrta
T: +32 (0)15 56 52 92
sofie.lambrecht@belorta.be
www.dagvandelandbouw.be
www.belorta.be
Publicatiedatum: