Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: 'Smart farming' in strijd tegen droogte

Zuid-Afrikaanse telers kampen in toenemende mate met de gevolgen van klimaatverandering. Volgens deskundigen ontbreekt het telers echter aan middelen om hiertegen passende maatregelen te nemen.

In veel gevallen zijn telers eenvoudigweg niet op de hoogte van mogelijke oplossingen, vertelt Oluyede Ajayi, coƶrdinator van het Centrum, tijdens een bijeenkomst in Johannesburg over intelligente landbouwoplossingen.

Als gevolg van de aanhoudende droogte in Zuid-Afrika zijn 23 miljoen mensen afhankelijk van voedselhulp en hebben nog eens 13 miljoen mensen hulp nodig. Ajayi legt uit dat door te focussen op vier actiepunten de landbouw dusdanig hervormd kan worden dat de honger teruggedrongen wordt.

De beste manier om Zuid-Afrikaanse telers te steunen is door hen toegang te geven tot verzekeringen tegen mislukte oogsten en veesterfte en door hen goede weersinformatie te verstrekken via het mobiele netwerk. Andere belangrijke actiepunten zijn diversifiƫring van inkomstenbronnen en de ontwikkeling van droogtebestendige zaden en verbetering van waterbesparende teeltmethoden.
Publicatiedatum: