Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René Tiggelman, Van Langevelde Handelsmij:

"Strijd om de orders op uienmarkt"

Tholen - Het zou best weleens wat drukker mogen zijn op de uienmarkt, verzucht René Tiggelman van Van Langevelde Handelsmij uit Kruiningen. "De prijzen zijn de afgelopen week flink gezakt naar een niveau rond de 13 cent en dan nog schrijf je je orderboekje niet vol. Hoe de markt zich de komende weken zal ontwikkelen, is voor mij een groot vraagteken. Ik hoop in elk geval dat de prijs zal stabiliseren, want een dalende markt schrikt kopers af. Als er een bodem in de markt is, zal de export ook wel beter gaan lopen."



"De export die er is, gaat veelal naar Afrika, maar daar gaat minder heen dan vorig jaar. De afzet naar Brazilië missen we nu helemaal en in het Verre Oosten hebben we concurrentie van de Chinese uien. Dan blijft er nog een geringe afzet binnen Europa over", somt René op. "Al met al loopt het niet helemaal naar wens. Gelukkig is de kwaliteit prima. Nu is er nog druk van afland uien van boeren die hun uien niet kunnen of willen opslaan. Als die verkocht zijn, gaat de handel misschien nog wat beter lopen."



Voor meer informatie:
René Tiggelman
Van Langevelde Handelsmaatschappij
Stationsweg 4d
4416 PJ Kruiningen
Tel: 0113-382600
rene@javala.nl
www.javala.nl