Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afrikaanse landbouw tegen 2030 een biljoen dollar waard

Volgens de International Finance Corporation (IFC) zal de Afrikaanse landbouwmarkt en agribusiness tegen 2030 worden verdrievoudigd tot 1 biljoen dollar, onder andere door een IFC-investering van N8 miljard ($25 miljoen) in een van de verwerkingsinstallaties van Promasidor Nigeria Limited (PNL) ter uitbreiding van de productiecapaciteit.

Mary-Jean Moyo, IFC Hoofd Productie, Agribusiness en Diensten voor Sub-Saharisch Afrika, zegt dat Afrika jaarlijks meer dan $10 miljard aan nieuwe investeringen nodig heeft om productie uitbreiding te realiseren. Moyo: "Agribusiness is Nigeria's grootste werkgever. Verhoogde investeringen in voedselverwerkende bedrijven zoals PNL zullen Nigeria's economie helpen diversificeren en de voeding verbeteren door uitbreiding van het aanbod aan betaalbaar voedsel." Volgens Moyo zouden IFC's investeringen in de agribusiness de productiviteit verbeteren, leiden tot grotere voedselzekerheid en hogere inkomsten op het platteland. Bovendien zullen milieuzorg en sociale duurzaamheid verbeteren.

Het gemiddelde Afrikaanse teeltbedrijf zit momenteel op 40 procent van zijn potentieel. Volgens PNL's algemeen directeur Olivier Thiry zal de kapitaalinbreng worden gebruikt voor de aankoop van nieuwe machines ter efficiƫntieverbetering, productie uitbreiding en de ontwikkeling van nieuwe producten. Dit zou moeten leiden tot een grotere beschikbaarheid van betaalbare, voedzame voedselproducten in Nigeria.

Lees meer op: www.vanguardngr.com
Publicatiedatum: