Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Verse Oogst weer genomineerd voor Website van het jaar

www.verseoogst.nl is voor de derde keer genomineerd voor Website van het Jaar, dit keer in de categorie 'culinair'. Het consumentenplatform van The Greenery helpt bezoekers dagelijks met product- en achtergrondinformatie over groente en fruit en inspireert met recepten die lekker en snel klaar zijn. Hiermee willen we Nederland laten zien dat gezond eten voor iedereen mogelijk is.Oorsprong bij de telers
De oorsprong van Verse Oogst ligt bij de telers. Zij merkten op dat er vanuit de consument steeds meer behoefte is om te weten waar een product vandaan komt. Daarom vertellen sinds 2009 meer dan 400 telers op hun bedrijfspagina persoonlijk over hun producten, de teelt en de unieke eigenschappen ervan. "Toch zien we ook dat consumenten steeds meer op zoek zijn naar gemak in de keuken. Uit onderzoek blijkt dat vooral jonge moeders graag vers en gezond willen eten, maar vaak niet weten hoe ze op een makkelijke manier een maaltijd kunnen bereiden. Verse Oogst speelt in op deze trend en probeert deze doelgroep te ontzorgen door verrassend simpele, snelle en slimme receptinspiratie aan te bieden," aldus manager Marketing & Communicatie Harm-Jan Eikelenboom.

Met de nieuwe website gaan we zelfs een stapje verder, zegt hij: "Door informatie beter af te stemmen met tijdstip van het sitebezoek, willen we consumenten nog beter inspireren een maaltijd met voldoende groente en fruit te bereiden en laten we zien hoe gemakkelijk vers kan zijn."

Slim, snel en simpel
Verse Oogst ontwikkelt zich steeds meer in magazine-stijl waarbij meer gebruik gemaakt wordt van (bewegend) beeld. Bezoekers vinden er slimme recepten die samengesteld zijn op basis van een specifiek weekritme en zal er een nieuwe rubriek komen met blogs van (voedings-)experts. Ook zullen er meer telertips voorbij komen en worden bereidingswijze van recepten op een speelse en makkelijke manier weergegeven. Het platform behandelt door het jaar heen verschillende thema's die vers eten weer gewoon lekker en leuk maken.

Teelt van groenten en fruit begrijpelijk uitgelegd
De telers werken dagelijks aan een optimale zorg voor plant, vrucht en omgeving. Iets wat we graag met iedereen willen delen. Maar dit zijn vaak teeltechnische en complexe onderwerpen. Om begrippen als biologisch en duurzaamheid beter aan de consument uit te leggen, maken we steeds meer gebruik van foto en video. Op deze manier worden onderdelen uit de teelt op een begrijpelijke manier in beeld gebracht. Zo begrijpt de consument steeds beter wat er allemaal gebeurd voordat groente en fruit gegeten kan worden.

Stem op Verse Oogst
Ben jij ook fan van groenten en fruit en steun jij de telers? Stem dan op Verse Oogst via www.websitevanhetjaar.nl/vote/verseoogst in de categorie 'culinair'. Je kunt t/m 4 november jouw stem uitbrengen waarbij je ook nog kans maakt op mooie prijzen.


Publicatiedatum: 3-10-2016

  

Ander nieuws uit deze sector:

19-1-2018 Waarom worden bananen bruin?
10-1-2018 Avocadonut?
9-1-2018 Handel in quinoa afgelopen vier jaar verdrievoudigd
8-1-2018 Stijgend aanbod aan groentenaroma's
4-1-2018 Waarom je groenten en fruit niet in plastic moet bewaren
22-12-2017 "Misleidende etiketten irriteren meer dan 65% van de consumenten"
21-12-2017 Trends in het Verenigd Koninkrijk
18-12-2017 "Adsorberende korrels vertragen rijpingsproces groenten en fruit"
12-12-2017 'Veggipedia' database uitgebreid met Paarse Spruiten en Kalettes
5-12-2017 Wat zijn dť decembergroenten van het moment?
5-12-2017 Daarom prikt je mond als je ananas eet
29-11-2017 Er zijn minstens nog 10.000 soorten planten die je kunt eten
15-11-2017 Feit of fabel: dit moet je weten over gewasbeschermingsmiddelen op groenten en fruit
9-11-2017 In de koelkast of niet: het optimaal bewaren van AGF
9-11-2017 Bewust groenten en fruit kiezen in de maand november
7-11-2017 "Belgen vertrouwen voeding steeds minder"
6-11-2017 Heel Holland van de kook
19-10-2017 Wereldrecord zwaarste wortel verbroken
13-10-2017 Nieuwe chilipeper ontwikkeld
2-10-2017 Zo snijd je fruit zonder veel weg te hoeven gooien