Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Frants Bernstorff-Gyldensteen:

"Optische sortering belangrijk in gesprek met klanten"

Denemarken: 43.094 km², 5,6 miljoen inwoners, twee optische sorteermachines. Eén van die sorteermachines staat bij het familiebedrijf Gyldensteen, gevestigd in Bogense op het eiland Funen. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1719. Het landgoed telt zo'n 1200 hectare. Daarvan is 800 hectare in gebruik als landbouwgrond. Het belangrijkste product is uien, die 220 hectare vullen. Daarna volgen Halloween pompoenen. Verder is er een kleine appelboomgaard op het landgoed te vinden en wordt er tarwe, gerst, koolzaad en graszaad geteeld."Ons belangrijkste product zijn de uien," vertelt Frants Bernstorff-Gyldensteen. De meeste andere gewassen worden gebruikt als opvulling in de jaren dat de uienvelden niet gebruikt worden. "Om te voorkomen dat er veel ziektes uitbreken, is het verstandig om de uienteelt te roteren en een periode van 4 jaar geen uien te telen op dezelfde grond."

Twee jaar geleden besloot het bedrijf om een optische sorteermachine aan te schaffen. "We waren al enige tijd op zoek naar een optische sorteermachine voor we deze kochten," vervolgt Frants. "Met een optische sorteermachine kunnen we het hele seizoen een betere kwaliteit bieden." Daarnaast was het een puur rationele beslissing. De arbeidskosten in Denemarken zijn hoog. Het werk aan de sorteerband is niet de beste werkplek voor de gezondheid van de medewerkers en in combinatie met de mogelijkheid om de uien van 'binnen' te bekijken, was de keuze snel gemaakt. Jaarlijks rollen er zo'n 10.000 ton uien over de banden de sorteermachine in."Optisch sorteren is een belangrijk onderwerp, ook voor onze klanten," vertelt Frants. "Een slechte ui ontwikkelt zich verder in het schap bij onze klant. We kunnen de optische sortering goed gebruiken in onze gesprekken met klanten." De installatie van de machine ging voorspoedig. Ook het instellen van de software om de juiste sortering te krijgen, verliep voorspoedig. "Natuurlijk moesten we wat bijsturen en leren met de machine te werken. Voor een paar kleine aanpassingen zijn we nog in gesprek met Elisam. Ze denken met ons mee om tot een oplossing te komen."

Hoewel de toekomst zich niet laat voorspellen, denkt Frants wel dat de optische sortering een blijver is. "De sortering wordt slimmer, waardoor we een betere kwaliteit hebben in de toekomst." Het bedrijf gebruikt de optische sorteerlijn alleen voor de uien. "Het draait bij ons om de uien, dus daarvoor hebben we de machine geprogrammeerd."

JDC Onion Grading Solutions configureert en installeert wereldwijd Elisam/Ellips optische sorteersystemen. Dit kan als turn key project of in samenwerking met bestaande dealers worden opgeleverd, al naar gelang de wensen en situatie van de opdrachtgever.


 
Om uienverwerkers en -verpakkers kennis te laten maken met de nieuwe techniek, organiseert JDC demo dagen door geheel Europa.  De afgelopen demodag was bij Gyldensteen Godsm Denemarken (foto's) De komende demodag zal begin november in Zwitserland plaatsvinden. Op jdcgrading.com vindt u meer informatie over de demodagen.

Gyldensteen Godsm Denemarken
fbg@gyldensteen.dk

JDC Grading
Bas Ruygrok
Tel: 0223 660 666
bas@jdcgrading.com
Publicatiedatum: 4-10-2016

  

Ander nieuws uit deze sector:

25-4-2018 Corrigeren tijdens containertransport
24-4-2018 Japanse politie pakt AGF-handelaar op voor bitcoin fraudedeal
20-4-2018 Demonstraties van kwaliteitsmeters op CPMA Vancouver
18-4-2018 Benelux stapt over naar één datamodel
17-4-2018 Meer dataroof via vertrouwde mailadressen
16-4-2018 "Altijd halen we met onze klanten de eindstreep"
13-4-2018 Nieuwe colorimeter voor groenten en fruit
12-4-2018 "Datakwaliteit is een must-have in e-commerce"
11-4-2018 Hollander kiest voor nieuwe transportsoftware
11-4-2018 Blockchain-oplossing voor mangosector
10-4-2018 Na privacyschandaal nu Facebooktool online
10-4-2018 West-Afrika dagenlang offline door kapotte onderzeekabel
10-4-2018 Vernietig je laptop en telefoon na je reis
9-4-2018 Samenwerking De Groot Fresh Group en Schouw krijgt vervolg
6-4-2018 Nu overal een lekker bakje koffie
6-4-2018 Aankopen via smartphone in de lift
6-4-2018 'Workplace' van Facebook handig in tijden van avocadotekort
5-4-2018 Taalbarrières niet langer een probleem voor internationale handel
5-4-2018 Stimuleren gebruik GS1 standaarden in versketen
4-4-2018 Britse bananenrijper bundelt krachten met softwarebedrijf activeIT