Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Zweedse studenten ontwikkelen verpakking tegen voedselverspilling

'Verminder voedselverspilling door slimme verpakkingen' luidt het thema waar studenten van de Zweedse Berghs School of Communication zich mee bezig houden in het kader van een duurzame toekomst.

Er wordt op aarde voldoende voedsel geproduceerd voor 11 miljard mensen. Desondanks lijden 800 miljoen mensen aan ondervoeding. Eén belangrijke oorzaak hiervoor is de voedselverspilling die in alle fases van de productieketen voorkomt: bij de oogst, productie, opslag, distributie, in winkelbedrijven en de horeca maar ook bij de consument thuis. In Europa en de Verenigde Staten belandt 30% van de voedingsmiddelen in de afvalbak. In meer dan 40% van de gevallen gebeurt dit in winkels en bij de consument thuis. Voor elk product dat verspild wordt, zijn middelen nodig geweest om het te produceren.

Het basisprincipe van verpakken is het beschermen van het product zodat het vervoerd kan worden. Stel je eens voor dat je ook op andere manieren voedselverspilling zou kunnen beperken? Studenten worden dit jaar dan ook uitgedaagd om een sterk concept te ontwikkelen waarmee het doel van de verpakking duidelijk uitgedragen wordt.

BillerudKorsnäs werkt sinds 2010 samen met de Berghs School of Communication. De PackChallenge begon als een jaarlijkse wedstrijd maar is momenteel een vast onderdeel van de opleiding. Niet alleen wordt de creativiteit van studenten gestimuleerd, zij worden ook aan het denken gezet over de uitdagingen waar de verpakkingssector in de toekomst mee te maken zal krijgen.

"We zijn van mening dat voedselverspilling een belangrijk thema is en dat willen met met onze PackChallenge 2016 benadrukken. Verpakkingen kunnen verspilling voorkomen en het is goed dit onder de aandacht te brengen van de ontwerpers en beleidsmakers van de toekomst. Samenwerking is in veel gevallen de sleutel naar het oplossen van de grootste vraagstukken," vertelt Henrik Essén, onderdirecteur.

Op 31 oktober zullen de studenten hun verpakkingsoplossingen presenteren.


Publicatiedatum: 6-10-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 Infia introduceert CUBO-verpakking voor AGF
21-9-2017 Blogster ontwerpt doos voor Zespri kiwi's
20-9-2017 Spaanse jongeren zien liever karton- of houtverpakking
13-9-2017 Pre-made pouch machines
13-9-2017 "Sealen van komkommers verlengt houdbaarheid aanzienlijk"
12-9-2017 Van De Velde Packaging verstevigt marktpositie door overname Koninklijke Schut
12-9-2017 "Nieuwe manier van verpakken voor aardappelen en uien"
6-9-2017 "Pioniers worden beloond met duurzame verpakkingsoplossing"
5-9-2017 Gezonde verse tussendoortjes voor in het snackschap
4-9-2017 "Sluiting kunststof verpakkingsketen vraagt om maatregelen"
1-9-2017 80% minder plastic bij snacktomaatjes Aldi België
29-8-2017 Winnaars Duitse verpakkingsprijs bekend
29-8-2017 Puntzak druiven ideaal op het strand
28-8-2017 Verbod op eenmalige plastic tassen in België
28-8-2017 New Yorkse appelhandelaar lanceert displays
25-8-2017 Slim etiket verkleurt wanneer eten bederft
24-8-2017 Nieuw folie houdt verse producten langer houdbaar
23-8-2017 Spray met nanotechnologie houdt producten langer vers
23-8-2017 Antibacteriële verpakking op basis van klei houdt AGF vers
23-8-2017 "Een etiket in vijf werkdagen"