Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
maandag fotoreportages

Tweede beursdag Fruit Attraction: bio is booming

Tholen - Donderdag was traditioneel de drukste dag van de Fruit Attraction. Nam op de eerste dag na de siësta de bezoekersstroom een beetje af, donderdag kon je met name in de Spaanse hallen over de hoofden lopen. Standhouders tonen zich over het algemeen enthousiast over de internationalisatie van de beurs. Hoewel de Spaanse standhouders verreweg de meerderheid vormen, neemt het aantal internationale exposanten en bezoekers zeker toe.


Klik hier voor de fotoreportage


Vanaf linksboven met de klok mee:
- Roland Slappendel, Jaap Tanis en Kim Ask (Van Oers United) op bezoek bij Maarten van der Leeden van Rijk Zwaan
- Jeffrey Moret en Cees van Vugt (Marni Organics) op bezoek bij Ingeborg van Geldermalsen (MurgiVerde)
- Looije was met zijn Spaanse bedrijf als exposant aanwezig
- Leo Pels (midden) met zijn vrienden van aflader Ruleta

Met name in de vruchtgroenten en exoten is in Spanje een gigantische stijging van het biologische areaal merkbaar, soms wel tot 50%. Met citrus en zachtfruit blijft bio een stuk lastiger. Veel coöperaties en privébedrijven investeren in het biologische aanplant als gevolg van de internationale vraag, want in Spanje zijn de biologische aankopen nog niet al te hoog. Omschakeling is vanwege de teelt in de grond een kleinere stap dan in Nederland. Wel vragen de gerenommeerde biospelers zich af of de stijging niet te hard gaat en of de markt niet snel een verzadigingspunt bereikt.

Het tijdstip van de beurs is ideaal voor veel producten. Zo is het exoten, citrus- en groenteseizoen net afgetrapt en is het een ideaal moment om de zaken met de producenten kort te sluiten. Ook het Nederlandse paviljoen was weer gegroeid. Daarmee voorziet de Fruit Attraction als 'klein Berlijn' zeker in een behoefte. Vandaag is de laatste beursdag, volgende week komen we terug met uitgebreide fotoreportages en interviews.