Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groot aanbod Poolse uien

De uienprijzen op de Poolse markt zijn een stuk lager dan vorig jaar. Volgens gegevens van het Landbouwministerie is de gemiddelde prijs begin oktober gedaald naar 11 cent begin oktober. In september lag het prijsniveau nog op 14 cent. Dat is 50% lager dan vorig jaar. De reden voor de prijsdaling is het grotere aanbod uien op de Poolse markt. Het volume bereikt dit jaar een volume van 560.000 ton, 15% meer dan in voorgaande jaren.

Het gebrek aan vraag uit onder meer Brazilië nekt volgens analist Mariusz Dziwulski van BNP Paribas sowieso de Europese markt. "Vanaf begin 2016 heeft de export naar Brazilië een duidelijke neerwaartse trend laten zien. In het tweede kwartaal werden er nog maar 11.000 ton uien naar Brazilië geëxporteerd uit de EU, 80% minder dan een jaar eerder. Ook de export naar Ivoorkust daalde met 63% in de eerste helft van 2016.


Publicatiedatum: