Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seatrade investeert in 4.000 reefercontainers

Maersk Container Industry gaat 4.000 nieuwe reefer containers leveren aan Seatrade. De rederij breidt de containervloot uit. De reefers worden uitgerust met de laatste technieken om de lading te beschermen over lange afstanden tegen zo laag mogelijk energieverbruik. De rederij investeert 55 miljoen dollar in de nieuwe containers die in december van dit jaar in gebruik genomen moeten worden.

Seatrade is de grootste gespecialiseerde reeferrederij ter wereld. Bij de keuze voor de containers ging de rederij niet over één nacht ijs, er werden uitvoerige tests gedaan onder andere met bananen uit Ecuador. "Het is essentieel dat de containers ons Fast, Direct and Dedicated concept ondersteunen. Naast tijdige levering hebben onze klanten zo lang mogelijke houdbaarheid nodig. Het grootste deel van wat we verschepen bestaat uit groenten en fruit," licht Yntze Buitenwerf toe.

Alle nieuwe containers zijn van de Star Cool Integrated versie en uitgerust met het Automatic Ventilation (AV+) systeem. Daarnaast wordt een groot aantal containers uitgerust met het Controlled Atmosphere (CA) systeem. De andere containers kunnen geüpgraded worden als de markt daar om vraagt.

Gezien het belang van Zuid-Amerika in de export van deze producten wordt een deel van de containers in Chili gebouwd. De overige containers worden in China gebouwd.


bron: ajot.com
Publicatiedatum: